Interzicerea editurii Arktos reprezintă un atac asupra culturii
Am primit recent știrea că editura tradiționalistă Arktos a fost recent eliminată de pe platforma Ingram, cel mai mare distribuitor de literatură.
Cenzura și de-platformarea unei edituri reprezintă nu doar un atac împtoriva libertății de exprimare, a dreptului de informare, ci o tentativă de barbarizare a culturii și a civilizației. Ce urmează? Pedepse cu închisoarea pentru editurile care pun la dispoziția publicului cărți incorecte din punct de vedere politic? Putem să fim sau nu de acord cu conținutul, dar dreptul de a publica scrieri ar trebui respectat, cunoașterea nu poate fi înlănțuită în mod discreționar de “termeni și condiții” sau legislație, dreptul de a cunoaște este un drept divin care trebuie apărat și prețuit.
Regimurile opresive de stăzi se auto-intitulează “democrații” și se descriu ca fiind “tolerante”, folosind cel mai orwellian limbaj dublu, pe de-o parte interzic ideile gânditorilor dizidenți, pe de altă parte otrăvesc tineretul cu parade gay și impun o curiculă marxist-culturală în școli, rescriu istoria noastră și inoculează un sentiment de vinovăție care să ne facă să ne fie rușine de cine suntem. Lumea civilizată este la răscruce.
Ce fel de viitor vrem pentru națiunile noastre? Dacă vrem un viitor al libertății și al prosperității, este nevoie să muncim și să jertfim, naționaliștii trebuie să se adune la nivel internațional și să respingă ferm globalismul cu al său idol, democrația. Democrația, un cuvânt ce și-a pierdut sensul original și a ajuns o parodie pervertită a ceea ce a fost odată. Este nevoie de platforme, website-uri, articole, podcasturi, documentare, desene animate, cărți, conferințe, antrenamente fizice și studiu în domeniul spiritual, există o mare sete pentru conținut tradiționalist. Generația noastră trebuie să producă acest conținut, cât mai bun, să ne sprijinim unii pe alții, înmulțind talantele pentru a fi depuse pe altarul Adevărului.
Cenzura este atât de prezentă în mediile electronice deoarece sistemele sunt fragile în ce privește ideile noastre. Într-un concurs liber, ideile noastre mereu urcă la suprafață, deci ei acționează preventiv, cenzura aplatizează fără să combată și astfel sistemul menține consimțământul generalizat de mass media. Sub pretextul “limbajului de ură”, platformele manipulează algoritme pentru a reduce numărul de urmăritor și oameni la care ajung postările noastre, așa-numitul shadowban. Guvernele trebuie să dea legi care să interzică contestarea unor mituri populare, să prevină elogierea eroilor care au luptat în războiul anti-bolșevic și să ne sperie în a nu mai susține legile universale și ordinea firească a lucrurilor.
Suntem solidari cu editura Arktos și ne rugăm la Dumnezeu să-i ajute să depășească grelele încercări pe care le-au primit.
Comunitatea Identitară România