Home / Actiuni / Comunitatea Identitară prezentă La Zilele Rezistenței Anticomuniste de la Mănăstirea Sâmbăta

Comunitatea Identitară prezentă La Zilele Rezistenței Anticomuniste de la Mănăstirea Sâmbăta

În datele de 23-25 Iulie 2021, o delegație a Asociației Comunitatea Identitară România a fost prezentă la Mănăstirea Sâmbăta din Țara Făgărașului, județul Brașov, la cea de-a XI-a ediție Zilelor Rezistenței Anticomuniste. Manifestarea este organizată an de an de către Fundația Ion Găvrilă Ogoranu, numită în memoria partizanului anticomunist ce a condus un grup de rezistență armată în Munții Făgăraș la sfârșitul anilor 40 și începutul anilor 50. Comemorarea luptătorilor anti-comuniști se ține de la începutul anilor 90, fiind o tradiție stabilită de Ion Găvrilă Ogoranu în memoria partizanilor din munți și a deținuților politici ce au suferit și au murit în temnițele comuniste.

Naționaliștii au participat la proiecții video despre lupta anticomunistă și la conferințe unde au vorbit personalități importante, printre care: președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, dl Coriolan Baciu, dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic, prof. univ. Corvin Lupu și prof. univ. Tiberiu Costăchescu de la Sibiu, cercetătorul Alexandru Costache, de la filiala Brașov a Fundației Ogoranu, dna Maria Trifan, fiica mărturisitorului temnițelor comuniste Traian Trifan (23 de ani detenție), dl Mirel Stănescu, fost deținut politic, dr Corneliu Zeană, fiul martirului Dumitru Zeană (exterminat la Aiud) prof. Dumitru Apostol, nepotul avocatului Dumitru Apostol (liderul unui grup de rezistență armată, executat sumar în 1949), col. (r) Florin Șinca, autorul cărții Martirii Poliției Române.

Membrii Comunității Identitare alături de camarazii noștri de la Cetatea Neamului

În ultima zi, după participarea la Sfânta Liturghie, a avut loc parastasul în memoria celor ce au luptat și s-au sacrificat în luptă contra dictaturii comuniste. Au fost prezente numeroase organizații naționaliste, exemplul înaintașilor nu va fi uitat niciodată de tinerele generații. Membrii Comunității Identitare au afișat un banner cu mesajul: Respectăm rezistența anticomunistă, continuăm lupta naționalistă”. Idealurile generațiilor ce au dat României sfinți și eroi, sunt duse astăzi mai departe de tinerii naționaliști.

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara