Home / Actiuni / Acțiune de ecologizare la monumentul bătăliei de la Călugăreni

Acțiune de ecologizare la monumentul bătăliei de la Călugăreni

Membrii filialei Comunității Identitare din București s-au deplasat la 29 de km de capitală, la Călugăreni (Județul Giurgiu), locul unde s-a desfășurat în 23 August 1595 bătălia între oastea Țării Românești, condusă de Mihai Viteazul și armata otomană invadatoare. Crucea de piatră ce poate fi văzută astăzi pe vârful dealului, care străjuiește întreaga vale, a fost ridicată în anul 1913. La cutremurul din anul 1977, această cruce s-a surpat la pământ. În anul 1993, cu prilejul sărbătoririi a 400 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a domnitorului Mihai Viteazul, vechea cruce interbelică a fost înlocuită cu o nouă cruce, de mari dimensiuni.

Din păcate, acest monument a fost lăsat în paragină, iar zona din jurul său a ajuns spațiu de aruncat gunoaie pentru oameni necivilizați care nu își cunosc istoria și identitatea. Gestul lor nu e doar lipsă de respect pentru natură și mediul înconjurător, dar și față de eroii ce au luptat și au murit pe acest câmp de luptă pentru neamul românesc și o Europă creștină, împotriva amenințării islamice a Imperiului Otoman.

Camarazii din Comunitatea Identitară București și-au sacrificat o parte din timp pentru a curăța zona din jurul monumentului de deșeuri. Acțiunea s-a desfășurat în spirit de respect pentru eroii neamului și pentru natură. La sfârșit, au fost aprinse lumânări și s-a depus o coroană de flori în memoria celor ce au lupta în acel loc pentru apărarea pământului strămoșesc. Ca tradiționaliști am ținut să ne arătăm respectul pentru eroi prin muncă și încurajăm pe toți românii să se îngrijească astfel de zona din jurul monumentelor importante pentru națiunea noastră. Nu putem avea pretenția ca autoritățile corupte să își facă treaba și să se ocupe de patrimoniul nostru. Speranța stă doar în cei ce își iubesc trecutul!

Distribuie

Check Also

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș   Ziua Națională a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara