Home / Actiuni / Comemorarea veteranilor de război la București

Comemorarea veteranilor de război la București

 

Anul acesta, tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au comemorat veteranii de război care și-au dat viața pentru integritatea țării și suveranitatea poporului român. Ziua Veteranilor de Război (29 aprilie) este o zi cu adevărat tristă, în care se cinstesc toți ostașii care și-au dat viața pentru ca noi astăzi să trăim vremuri pașnice.

Noi, tinerii naționaliști, înțelegem foarte bine acest lucru și nu uităm niciodată jertfa depusă de strămoșii noștri, jertfă care ne întristează la gândul pierderii a mii de români, adevărați eroi, pentru care cuvintele “țară, patrie, neam” aveau o valoare supremă, una cu adevărat apropiată de Dumnezeu. Căci doar de însuși Dumnezeu oastea putea fi binecuvântată, la fel cum scria Vasile Alecsandri:

“Să trăiți, feciori de oaste. Domnul sfânt să vă ajute
A străbate triumfalnic în cetăți și în redute,
Ca la Rahova cu tunul, ca la Grivița cu zborul,
Ca la Plevna, unde astăzi cel dintâi ați pus piciorul,
Înfruntând pe-Osman-Gaziul, și prin fapt de bărbăție
Ridicând o țară mică peste-o mare-mpărăție!”

Gândul la ostașii căzuți ne îmbărbătează și strigă din interiorul sufletelor noastre arzătoare în iubire față de Dumnezeu, neam și țară: “Trezeste-te la luptă, protejează neamului tău strămoșesc”. Noi arătăm că ostașii eroi nu sunt uitați și nu vor fi uitați cât timp vom exista.

Membrii Comunității Identitare, la Monumentul Artileriei din București, au depus o coroană de flori, au aprins lumânări și au rostit o rugăciune comună pentru odihna veșnică a celor căzuți.

Noi nu ducem azi lupte grele pe front; lupta din prezent nu este una armată, ci o luptă lăuntrică, una a valorilor și moravurilor, care astăzi sunt înlocuite cu diversiuni și satisfacții animalice. Este o luptă pe care o ducem în primul rând în interiorul sufletelor noastre.

Ca să combatem acest lucru, trebuie mai întâi să câștigăm lupta noastră interioară și de-abia apoi să încercăm să-i salvăm și pe ceilalți din jurul nostru, cum spunea filozoful Han Xiang Zi: “Vrei să aduci ordine în întreaga lume? Fă ordine mai întâi la tine acasă”.

Este important, căci împreună noi putem rezista și birui în lupta împotriva degenerării ce ne înconjoară. Ăsta e naționalismul în care credem și pe care îl practicăm. Vremurile luptelor cu săbiile și armele de foc au trecut; e timpul luptei individului împotriva regresului moral.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara