Home / Actiuni / Comunitatea Identitară filiala Iași marchează momentul unirii Bucovinei cu România la Suceava

Comunitatea Identitară filiala Iași marchează momentul unirii Bucovinei cu România la Suceava

Comunitatea Identitară filiala Iași marchează momentul unirii Bucovinei cu România la Suceava

La data de 28 noiembrie 2021, membrii filialei Iași a Comunității Identitare România s-au deplasat la Suceava pentru a aprinde lumânări la Monumentul Unirii din Calea Obcinilor, comemorând astfel 103 ani de la unirea Bucovinei cu România.

Amintim că Unirea Bucovinei cu România reprezintă o serie de evenimente politice care au culminat cu votarea în unanimitate de către Congresul General al Bucovinei, pe data de 15/28 noiembrie 1918, a unirii fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

Monumentul Unirii din Suceava este ridicat în amintirea Unirii Bucovinei cu România și dezvelit în anul 1995 . El este amplasat la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Calea Obcinilor, în partea de sud-vest a orașului, la intrarea dinspre Fălticeni, având descrierea: „Monument ridicat în cinstea Marii Uniri a Bucovinei cu patria mamă 28 noiembrie 1918”.

Importanța acestui eveniment pentru neamul românesc este una deosebită întrucât a dat naștere țării în care trăim astăzi. Menționăm totodată dată și respectul pe care orice patriot trebuie să îl poarte fațà de monumentele istorice deoarece avem obligația de a ne cinsti astfel neamul, patria și identitatea.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara