Home / BLOG / George Soros poate influența presa globală prin legături cu cel puțin 253 de organizații, potrivit unui studiu

George Soros poate influența presa globală prin legături cu cel puțin 253 de organizații, potrivit unui studiu

George Soros poate influența presa globală prin legături cu cel puțin 253 de organizații

George Soros poate influența presa globală prin legături cu cel puțin 253 de organizații, potrivit unui studiu

 

Soros se folosește de organizațiile sale caritabile pentru a construi relații cu instituții de presă și organizații “activiste media”.

“Grupurile jurnalistice pe care Soros le sprijină au capacitatea de a modela opinia publică practic pe fiecare continent și în multe limbi. De asemenea, acestea îl izolează de anchete, deoarece reporterii îl văd ca pe un aliat, nu ca pe o țintă de investigație”, au scris analiștii MRC Business Joseph Vazquez și Daniel Schneider.

“Eforturile multimilionare ale filantropului de 92 de ani, care promovează bizarele sale programe de “societate deschisă”, cuprind unele dintre cele mai radicale idei de stânga privind avortul, economia marxistă, dezfinanțarea poliției, extremismul ecologist și fanatismul LGBT”, au continuat ei. “În Statele Unite, Soros este cunoscut pentru implicarea sa masivă în susținerea politicilor și politicienilor liberali. De la alegerile din 2016, el a cheltuit cel puțin 200 de milioane de dolari pentru susținerea candidaților politici, dintre care 29 de milioane de dolari pentru procurori locali și procurori districtuali.” Soros a fost cel mai mare donator al democraților în timpul alegerilor de la jumătatea mandatului, dar MRC Business spune că aceasta este “doar o picătură de apă în comparație cu cele peste 32 de miliarde de dolari pe care le-a pompat în fundațiile sale, Open Society Foundations (OSF), începând din 1984, pentru a modela politica după bunul său plac la scară globală”.

Soros este legat de The Marshall Project, de Consiliul de guvernanță pentru dezinformare al administrației Biden, care a fost desființat de atunci, de Project Syndicate, de openDemocracy (cu sediul în Regatul Unit), de International Fact-Checking Network al Institutului Poynter, de NPR, de ProPublica, de Free Press, de o “litanie de grupuri de activiști de stânga” și de o multitudine de alte instituții. Multe dintre sursele pe care Soros le finanțează sunt folosite de Big Tech și de alți jurnaliști ca surse de informare, în timp ce altele pur și simplu se fac ecoul discuțiilor de stânga.  UN GRUP SECRET FINANȚAT DE SOROS LUCREAZĂ ÎN SPATELE SCENEI CU ADMINISTRAȚIA BIDEN ÎN CEEA CE PRIVEȘTE POLITICA, ARATĂ DOCUMENTELE

Multe dintre publicațiile pe care Soros ajută să le finanțeze nu sunt nume cunoscute, dar au o influență semnificativă, cum ar fi Project Syndicate, care are cititori în 156 de țări în 66 de limbi, potrivit MRC. Raportul MRC Business este primul dintr-o serie de trei părți care încearcă să dezvăluie amploarea influenței lui Soros.

“Este ușor să criticăm politica lui Soros. Dar el este un investitor iscusit – fie că încearcă să facă bani, fie că îi folosește pentru a-și promova agenda”, au scris Vazquez și Schneider. “Genul de utopism de stânga care stă la baza propagandei pe care organizațiile media o alimentează folosind banii lui Soros se răspândește de zeci de ani”. MRC consideră că Soros consideră că semnele distinctive ale unei “societăți deschise” includ guvernarea globală, frontierele deschise, neliniștea politică și că el oferă în mod regulat donații mari unor grupuri dedicate “zdrobirii” excepționalismului american și a capitalismului.

“Da, un om care a făcut zeci de miliarde de dolari din capitalism îl consideră o amenințare”, au scris Vazquez și Schneider

REȚEAUA LUI SOROS ÎN ROMÂNIA

Din 1990 și până acum, George Soros a dezvoltat o adevărată rețea de ONG-uri, cu care a acaparat noul concept de “societate civilă”, necunoscut românilor, astfel că a reușit să influențeze, în mod major, deciziile la nivel guvernamental. Pe lângă GDS și Fundația Soros, s-au dezvoltat o puzderie de ONG-uri legate de numele magnatului american.

 Enumerăm doar câteva din ONG-urile apărute după 1990: „Soros Advising and Placement Center”, „Soros Educational Advising Center” , „Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, „Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, „Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia „Concept” , „Centrul pentru Drepturile Omului – București”,  „Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)”, „Asociația Pro Democrația”, „Societatea Academică Română” etc, care la rândul lor au „născut” alte ONG-uri.

Printre membrii acestor organizatii găsim foști miniștri, consilieri ai președinților României, directori de instituții ale statului, jurnaliști influenți. De remarcat este că trei din cei patru președinți ai României au sau au avut consilieri oameni din cercul lui Soros.

Lista completă a beneficiarilor burselor Soros nu a fost niciodată făcută publică. O listă a fost avansată de ziarul Ziua, aici.

O listă cu persoanele afiliate lui Soros poate fi consultată aici:

MARII DONATORI AI LUI BIDEN AU OBȚINUT INVITAȚII LA UN DINEU DE STAT FASTUOS

 

Fondatorul Media Research Center, Brent Bozell, a apărut luni în emisiunea “Fox News @ Night” pentru a discuta despre profunzimea legăturilor lui Soros cu mass-media.

“Ne aflăm în era informației, stânga și-a dat seama de asta… ne-am uitat doar la Soros, doar în ultimii trei ani, cred, el a sprijinit, fiți atenți, 253 de organizații media din întreaga lume”, a spus Bozell. “Oriunde te uiți… când te uiți la Institutul Poynter, un mare verificator de fapte, este finanțat de George Soros. Câți oameni știu că atunci când intri pe Google și cauți ceva, imediat apare Wikipedia, finanțată de George Soros?”.

Bozell consideră că Soros este “un om periculos”, dar are tot dreptul să-și cheltuiască banii așa cum crede el de cuviință.  “Iată cât de ambițios este acest om”, a spus Bozell. “Vrea să distrugă fundamentele civilizației occidentale și folosește 36 de miliarde de dolari pe care îi cheltuiește pentru asta. Acest om este serios, are o misiune”.

Gabriel D.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara