Home / Actiuni / Mihai Eminescu, eternul incorect politic

Mihai Eminescu, eternul incorect politic

Pe data de 15 Ianuarie 2022, s-au împlinit 172 de ani de la Nașterea lui Mihai Eminescu, unul din cei mai mari români ce a trăit vreodată, poetul național al României, dar totodată părintele naționalismului românesc. Membri Comunității Identitare din Cluj-Napoca l-au comemorat pe geniul românismului la statuia acestuia din Grădina Botanică, operă din perioada interbelică a sculptorului Oscar Han. Naționaliștii au desfășurat un banner cu versuri din poezia Doina, operă puțin promovată a lui Eminescu: „Cine-au îndrăgit străinii,/ Mâncă-i-ar inima câinii”.

Este clar că pentru clasa politică trădătoare și coruptă, pentru toți etno-masochișii xenofili și pentru toți alogenii anti-români, aceste versuri sună îngrozitor. Aceștia neputând să le considere, în ignoranța și ura lor, altceva decât o expresie a xenofobiei. Dar ele sunt o manifestare firească, ca un trăznet, a conștiinței acestui popor care nu va tăcea niciodată în fața nedreptății, a trădării și tiraniei! Înainte de a fi un poet fără egal, Mihai Eminescu a fost un gazetar tradiționalist și un militant naționalist. Mult mai puțin cunoscută decât activitatea sa artistică, e opera sa filosofică și politică. Această latură fundamentală a sa e complet ignorată în școli, la orele de limba română și istorie.

Ca tradiționaliști îl prețuim pe geniul ce a fost Mihai Eminescu pentru că și-a pus în folosul neamului darurile ce le-a primit de la Dumnezeu. A luptat pentru unitatea românilor și unificarea tuturor teritoriilor românești, a criticat dur și aspru corupția, mentalitatea parazitară și anti-românismul, a condamnat trădarea și a devenit un simbol etern al identității și demnității românești. Pentru efortul său dezinteresat în slujba națiunii române, a fost internat cu forța într-un sanatoriu și injectat cu mercur sub pretextul aplicării unui tratament, find practic asasinat pentru că a îndrăznit să iubească România prea mult.

A fost mereu un om incomod pentru dușmanii românismului, în perioada comunistă find considerat doar un poet, autor al unor opere ca „Somnoroase Păsărele” sau „Împărat și Proletar”, lucrări ce nu cuprind nici o fărâmă din esența acestui mare om. După 1989 a fost supus batjocurii de către tot felul de pseudo-intelectuali ratați, opera sa find reinterpretată, răstălmăcită și considerată depășită. Astăzi, avem convingerea, că Mihai Eminescu ar fi considerat un etern incorect politic, a cărui idei riscă să ardă fundamentele șubrede pe care se sprijină modernismul corupt și imoral.

Distribuie

Check Also

Protejăm natura – Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Militanții Asociației Comunitatea Identitară din Cluj-Napoca au desfășurat, în luna Mai a anului 2023, o …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara