Home / BLOG / Paradoxul UE și Viitorul Europei în Viziunea Identitară

Paradoxul UE și Viitorul Europei în Viziunea Identitară

Paradoxul U.E. și Viitorul Europei în Viziunea Identitară

 

În concepția identitară, starea actuală a U.E. este un paradox viu, care va duce continentul în pragul colapsului după care acesta va putea renaște și regenera. Se pretinde a fi european, în timp ce liderii săi, atunci când sunt întrebați, nu vor mai putea defini ce înseamnă european, sau chiar mai rău, vor răspunde în termeni abstracți: că Europa ar fi o simplă idee, nu un loc definit de sol, de sudoarea și de sângele vărsat de milioane înaintea noastră pentru a-l construi și apăra.

Se pretinde a fi unită, dar vor amenința și pedepsi cu terorismul financiar pe oricare stat membru este reticent să renunțe și mai mult la suveranitate sau să se supună unor dictate care contracarează multe, dacă nu chiar toate principiile și normele inerente culturii sale naționale. Toate acestea sunt posibile deoarece majoritatea acestor state membre au renunțat la suveranitatea lor monetară și multe sunt dependente de fondurile U.E. care vor fi suspendate dacă aceste state nu vor respecta condițiile impuse. Este șantaj economic în timp ce în ultimii ani s-au vărsat sume de până la 80 de miliarde de euro anual, sume destinate unor țări precum China, Maroc, Irak și Afghanistan. (ca și idee, statul Afghan a persecutat creștini convertiți încă dinainte ca Talibanii să preia puterea, în timp ce avea trupe N.A.T.O. și ajutoare din vest.)

Mai mult decât atât, pretinde că protejează și promovează principiile transparenței, democrației și libertății. În realitate, UE este o mașinărie extrem de nedemocratică: singurul lucru pe care îl putem vota este Parlamentul European, care are puteri limitate. Executivul Uniunii este Comisia Europeană, formată din tehnocrați care nu au fost aleși de nimeni, ci au fost „numiți”.

În ultimii ani, a existat un atac asupra libertății ca niciun altul înainte; am văzut cum drepturile cetățenilor la liberă exprimare, la libera circulație și la propriile alegeri de sănătate au fost călcate în picioare, în timp ce nu s-a făcut nimic în legătură cu fluxul constant de emigranți dinspre Mediterană și Orientul Mijlociu, carantina și testarea obligatorii sunt deci regulă doar pentru noi europenii care călătorim în UE.

Europa pe care o vrem noi este una a națiunilor libere, independente și suverane legate nu de capitalul internațional sau de birocrați de tip sovietic, ci de sentimentul datoriei și mândria față de civilizația europeană. Strămoșii noștri nu s-au luptat și au murit pentru ca soarta țării noastre să fie decisă mai degrabă la Bruxelles decât la Istanbul sau Moscova, au trăit și au murit pentru ca națiunea noastră să aibă libertatea de a continua să existe, exprimată prin capacitatea de autodeterminare. Prin urmare, în viziunea noastră, proiectul Statelor Unite ale Europei care se desfășoară în prezent fără consimțământul electoratului este antinațional, antidemocratic și destinat să se prăbușească.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara