Home / Actiuni / Ziua Armatei sărbătorită la Cluj-Napoca și Mănăstirea Comana

Ziua Armatei sărbătorită la Cluj-Napoca și Mănăstirea Comana

În data de 25 Octombrie filialele Comunității Identitare România din Cluj-Napoca și București au sărbătorit Ziua Armatei Române.

Membri Comunității Identitare București, împreună cu grupul NOI (Națiune, Onoare, Identitate), au răspuns la solicitarea generalului de aviație Radu Theodoru și au participat la ceremoniile de la Mănăstirea Comanda cu ocazia acestei sărbători.  Întâlnirea cu generalul Radu Theodoru a fost una remarcabilă și o adevărată lecție de naționalism. Domnul general rămâne nu doar un veteran al celui de-al doilea război mondial, dar și un bun scriitor și orator, precum și un exemplu de dedicație și devotament în slujba Neamului și a Țării.

 

La Cluj-Napoca, militanții Comunității Identitare au făcut un banner cu mesajul ”Sânge și glie, armata învie, în suflet de Românie” și au aprins torțe în memoria tuturor eroilor care au luptat pentru apărarea neamului și a pământului strămoșesc.

Ziua Armatei Române este celebrată în fiecare an la data de 25 Octombrie, zi în care, în anul 1944, armata română a eliberat de sub ocupație ungurească orașul Carei (județul Satu Mare), ultima parte din Transilvania de Nord-Vest aflată sub stăpânirea dușmanilor, după ce în August 1940, în urma dictatului de la Viena, acest teritoriu a fost anexat de către Ungaria.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara