Home / BLOG / Transcende jocurile video și devino un erou în viața reală

Transcende jocurile video și devino un erou în viața reală

Transcende jocurile video și devino un erou în viața reală

Transcende jocurile video și devino un erou în viața reală

Ciber-Psihoza. Stimuli pretutindeni. Audio-vizuali, interactivi, activatori de dopamină, aceștia bombardează creierul, iar pentru copiii care încă nu s-au dezvoltat, poate genera fenomenul descris impropriu ca “ADHD” sau “hiperactivitate”, în fapt fiind vorba de incapacitatea concentrării în lipsa ecranelor, în lipsa multitudinii de stimuli cu care sunt bombardați.

Nu există leac înafara echilibrului. Nimeni nu-ți spune să arunci telefonul mobil în râu și să îți sapi o scobitură în munte. Dar când afară e vreme frumoasă, soare senin și pomii înfloriți, chiar și o oră ruptă din program pentru a fi dedicată plimbărilor, explorării unei păduri, cântărește enorm în restabilirea echilibrului.

Este plăcut să fii eroul-cavaler în ultimul RPG, este satisfăcător să fii haiducul care-și croiește drum cu arma într-un FPS sau generalul suprem care ordonă trupe și inventează tactici speciale într-un RTS, dar aceste plăceri sunt efemere, cu toate că uneori pot dura ore în șir, chiar zile, în cazul maratoanelor de gaming. Plonjarea în această formă de divertisment începe de la dorința oricărui bărbat de a-și dovedi vrednicia, de a-și pune limitele la încercare și de a depăși provocări.

Momentul cheie al dezvoltării unui tânăr apare atunci când transcende etapa jocurilor video (sau cel puțin o reduce semnificativ), devenind acel strateg, haiduc și erou-cavaler în viața reală.

1 Corinteni 13:11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.

Dar unde se mai poate realiza așa ceva când trăim în era confortului și a comodității? Ce mediu există în care să fii testat, împins la limită, șlefuit de trăirile intensive la depășirea obstacolelor? Se mai poate așa ceva în zilele noastre?

Da, se mai poate. Doar în cadrul organizațiilor naționaliste.

Singurele care mai evocă virtuțile eroice de odinioară, singurele medii unde se cultivă romantismul unei lupte inegale, între bine și rău, Hercule și Hidra. Când frica și deznădejdea a prins stăpânire pe popoarele lumii civilizate, când fiecare își caută să-i fie cât mai călduț, cât mai sigur pentru ei, să trebuiască să dea cât mai puțin, noi venim cu un crez diametral opus, prin care ne angajăm să muncim și să luptăm împreună, să înfruntăm pericolul cu fruntea sus și zâmbetul pe buze, să zidim parte din ființa noastre în pereții României de mâine, care nu va putea dăinui fără jertfă.

Vino alături de noi și pune-ți abilitățile în slujba unui ideal măreț, dezvoltă-ți calitățile de erou în carne și oase, a venit momentul să transcenzi virtualul și să-ți afirmi crezul în real.

Pășește în arena luptei pentru Neam, devino cruciatul credinței naționaliste și împlinește-ți destinul.

Vasile C.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara