Home / Actiuni / Ziua Națională sărbătorită de Comunitatea Identitară la Târgu Mureș

Ziua Națională sărbătorită de Comunitatea Identitară la Târgu Mureș

Membrii Asociației Comunitatea Identitară România au sărbătorit anul acesta ziua națională a României, 1 Decembrie, la Târgu Mureș, în Inima Ardealului. Împlinirea a 103 ani de la unirea Transilvaniei cu România a fost marcată printr-o vizită la Casa Memorială Avram Iancu, depuneri de coroane la mai multe monumente românești, rugăciune și cântece naționaliste. Sărbătoarea s-a desfășurat într-o atmosferă de camaraderie și bucurie, în ciuda restricțiilor Covid19 impuse de guvernul corupt.

Manifestația a început la Casa Memorială Avram Iancu, clădire istorică unde a locuit și de unde a lucrat ca avocat Crăișorul Munților, dar și locul unde au fost stabilite planuri pentru revoluția din 1848-1849 din Ardeal. S-a intonat imnul României și s-au cântat mai multe cântece naționaliste.

Naționaliștii au pornit apoi în marș spre statuia ecvestră a lui Avram Iancu, liderul revoluției române, unde a fost depusă o coroană de flori. A fost desfășurat și cel mai mare drapel din Târgu Mureș, în jurul căruia s-au strâns românii din oraș, veniți să sărbătorească această zi deosebită. S-au scandat îndemnuri la unitate națională, s-a cântat din nou și au fost distribuite manifeste de promovare a Comunității Identitare.

Marșul a continuat spre Monumentul Ostașului Român, unde a fost depusă altă coroană, în memoria tuturor celor ce au luptat și au căzut în războaie de-a lungul istoriei noastre, pentru unitatea României, pentru libertate și pentru apărarea pământului strămoșesc. Membrii organizației au mers apoi la Catedrala Buna Vestire și la Catedrala Înălțării Domnului, unde s-au închinat și au spus rugăciuni. Ultima coroană a fost depusă la bustul marelui Voievod, Mihai Viteazul, primul unificator al principatelor Române: Moldova, Ardealul și Țara Românească, devenit un simbol al unității naționale.

În timpul evenimentului au fost afișate și două bannere cu mesaje împotriva restricțiilor comuniste impuse de sistem, sub pretextul protejării sănătății noastre: “Trăiască România Liberă” și “Fără certificat, fără restricții, fără compromis”. Chiar și în aceste vremuri negre, Comunitatea Identitară nu uită de Ziua Națională, de toți cei ce s-au jertfit pentru credința noastră strămoșească și pentru neam. În ciuda tuturor greutăților, rămânem puternici și uniți în crezul nostru, rămânem o lumină în întunericul acestei lumi.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara