Home / Actiuni / Nu uităm de sângele vărsat în Decembrie 1989!

Nu uităm de sângele vărsat în Decembrie 1989!

Filialele Comunității Identitare din Cluj-Napoca și Târgu Mureș au desfășurat acțiuni de comemorare a martirilor revoluției din Decembrie 1989. Nici în acest an nu am uitat de eroii ce și-au dat viața în lupta împotriva regimului comunist pentru o Românie liberă. Atunci, a fost un act de mare curaj să se iasă în stradă la protest împotriva sistemului, sute de oameni plătind cu viața pentru eroismul lor. În ciuda faptului că revoluția anti-comunistă a fost confiscată de membri din eșalonul 2 al PCR printr-o lovitură de stat, idealurile și sacrificiul celor ce au luptat pentru neamul românesc nu vor fi uitate niciodată de tinerii naționaliști.

La Cluj-Napoca, pe 21 Decembrie, în cimitirul eroilor, membrii Comunității Identitare au aprins lumânări și au spus o rugăciune pentru cei uciși atunci de armată, securitate și miliție. A fost desfășurat apoi un banner cu mesajul: „Nu uita sângele vărsat, luptă pentru libertate fără certificat!”. Mesajul îndeamnă să ducem mai departe lupta anti-comunistă, mai ales în contextul vremurilor întunecate în care trăim, când politicienii corupți, urmași ideologici ai comuniștilor, impun o dictatură medicală stalinistă. De aproape 2 ani asistăm la încălcarea drepturilor fundamentale, a libertății și demnității noastre sub pretextul combaterii pandemiei de Covid19. Iar în ultimele luni certificatul verde a devenit echivalentul modern al carnetului de membru PCR, cine nu îl deține find tratat ca un cetățean de mâna a doua.

Tot în aceeași zi, la monumentul „Troița Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989” din Târgu-Mureș, a avut loc anuala ceremonie oficială dedicată comemorării martirilor mureșeni căzuți pentru ideea de libertate în timpul evenimentelor din Decembrie 1989. În semn de recunoștința pentru jertfa lor, în timpul ceremoniei, câțiva membri ai Comunității Identitare Mureș au afișat un banner cu mesajul „Eroii nu mor niciodată”, apoi au depus o coroană de brad cu panglici tricolore la monument.

Acest gest, venit din inițiativă 100% voluntară, a fost apreciat pozitiv de către membrii asociațiilor de revoluționari prezente la eveniment. Târgu-Mureșul a fost al treilea oraș din ţară, după Timișoara și Lugoj, în care oamenii s-au adunat în stradă să protesteze contra regimului comunist. În Decembrie ’89, în Târgu-Mureş au fost împușcaţi mortal şase revoluţionari. Alţi zece mureşeni au mai murit în ţară în timpul acelor evenimente. Dar, pentru noi, eroii nu mor niciodată!

 

 

Distribuie

Check Also

Acțiune de ecologizare la Cluj-Napoca

Acțiunile de ecologizare a Asociației Comunitatea Identitară – România continuă și în anul 2024 la …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara