Home / Actiuni / Cinstește-ți cultura!

Cinstește-ți cultura!

Cinstește-ți cultura!

În ajunul Zilei Naționale a României, a sărbătoririi a 104 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, filiala Cluj-Napoca a Asociației Comunitatea Identitară România, a realizat o pictură murală cu câteva personalități importante din cultura românească. După o muncă de câteva ore, au fost reprezentați pe un fundal tricolor: Mihai Eminescu, Nicolae Paulescu și Octavian Goga.

Toți 3 au fost mari genii ale neamului românesc în cultură și știință, dar totodată naționaliști convinși ce au luptat pentru unire și pentru interesele neamului românesc. Sub portretele acestora, a fost scris îndemnul: “Cinstește-ți cultura!”, cu intenția de a îndruma tinerii români să citească operele marilor înaintași și istoria luptei lor, a căror idealuri le împărtășim și astăzi!

A ne respecta cultura și înaintașii e mai important ca niciodată în aceste vremuri negre, când personalitățile importante din istoria și cultura noastră sunt denigrate de tot felul de anti-români ce s-au infiltrat în instituțiile statului și au pus stăpânire pe ele.

Mihai Eminescu este un titan al românismului, sublim în poezia sa, ducând limba română la înălțimile expresivității, dar mai importantă decât poezia sa este activitatea de ziarist. O lungă activitate de ziarist, publicând articole mobilizatoare, pro-românești, dar și de atitudine împotriva străinilor care jefuiau țara, dar mai ales criticând pătura conducătoare, pe trădătorii din partide, din guvern și de prin palate.

Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul,
De ai crede că viața-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ți stă un stîlp de cafenele,
Ce își rîde de-aste vorbe îngînîndu-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroșată și la fălci umflat și buget,
Negru, cocoșat și lacom, un izvor de șiretlicuri,
La tovarășii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toți pe buze-avînd virtute, iar în ei monedă calpă,
Quintesență de mizerii de la creștet pînă-n talpă.
Și deasupra tuturora, oastea să și-o recunoască,
Își aruncă pocitura bulbucații ochi de broască…
Dintr-aceștia țara noastră își alege astăzi solii!
Oameni vrednici ca să șază în zidirea sfintei Golii,
În cămeși cu mîneci lunge și pe capete scufie,
Ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patrioții! Virtuoșii, ctitori de așezăminte,
Unde spumegă desfrîul în mișcări și în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, șed pe locuri
Și aplaudă frenetic schime, cîntece și jocuri…
Și apoi în sfatul țării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subțire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpînă și pe țară și pe noi!
Tot ce-n țările vecine e smintit și stîrpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,
Toți se scurseră aicea și formează patrioții, []

Încă de pe vremea lui Eminescu aflăm de nocivitatea acestor partide ai căror membri vor doar să se îmbogățească, să obtină funcții și să mulgă tot ce pot de pe popor.  Caracterul său puternic și activitatea sa pro-românească i-au atras moartea, când după un articol în care cerea ridicarea Românilor și înfăptuirea unirii pe cale armată, serviciile austriece l-au neutralizat cu ajutorul colaboratorilor din țară, internându-l într-un azil de nebuni, unde s-a sfârșit marele român, ucis prin otrăvire cu mercur.

Nicolae Paulescu este marele savant care a descoperit insulina, dar și un bun creștin a cărui inimă bătea pentru Hristos și pentru Neamul Românesc. A luptat pentru apărarea intereselor românilor și a denunțat organizațiile antiromânești care activau în perioada interbelică în țara noastră. În lucrările sale, pe lângă medicină și genetică, Nicolae Paulescu abordează teme religioase, ideologice și politice, linia roșie care se regăsește pe tot cuprinsul operei fiind dragostea față de poporul în sânul căruia s-a născut. A susținut cu ardoare mișcarea naționalistă de tineret din perioada interbelică, toate aceste fapte generând o persecuție inclusiv în domeniul științific, unde descoperirea sa nu a fost recunoscută oficial datorită orientării sale politice. Inclusiv astăzi este demonizat de anumite forțe oculte sau vizibile ce acționează prin cozi de topor ca institutul Elie Wiesel, care practică terorism cultural.

Octavian Goga a făcut parte din mișcarea naționalistă din Transilvania și a făcut inchisoare sub regimul austro-ungar. Deseori s-a refugiat în România, unde a devenit activ în cercurile literare și politice. În urma activității sale politice din România, regimul austro-ungar a pronunțat o condamnare la moarte pentru Octavian Goga, în absența sa. A luptat în primul război mondial, iar după încheierea războiului s-a dedicat complet activității politice, susținând naționalismul românesc creștin, având mari realizări pe plan social într-o Românie sfâșiată de interese străine.

Ne închinăm în fața eforturilor și sacrificiilor depuse de strămoșii noștri pentru ca noi să existăm astăzi și le cinstim memoria ducând mai departe lupta lor pentru împlinirea destinului românesc.

Distribuie

One comment

  1. ???frumos???

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara