Home / Actiuni / Comemorarea celor 80 de ani trecuți de la masacrul de la Fântâna Albă
Fântâna Albă

Comemorarea celor 80 de ani trecuți de la masacrul de la Fântâna Albă

Ziua de 1 aprilie a fost instituită, prin Legea nr.68 din 10 mai 2011, ca fiind “Ziua naţională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie”. Pe 1 aprilie 2021 s-au împlinit 80 de ani de la masacrul anti-românesc de la Fântâna Albă.

La iniţiativa unui grup de reprezentanți ai Comunității Identitare, în mod voluntar a fost comemorată ziua de 1 Aprilie printr-o acţiune simbolică la „Monumentul foştilor deţinuţi politici, deportaţilor în URSS şi victimelor comunismului” din Târgu-Mureş. La monument au fost depuse candele, s-au rostit rugăciuni în memoria tuturor victimelor comunismului și s-a desfășurat un banner cu textul #FântânaAlbă80, în amintirea celor 80 de ani trecuți de la masacru. Dacă autorităţile locale ignoră acest eveniment, Asociația „Comunitatea Identitară – România” nu-i uită pe martirii români şi pune în valoare unul dintre puţinele monumente din ţară ridicate în memoria victimelor regimului comunist şi deportărilor în URSS, monument ridicat de către Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România – filiala Mureş.

Fântâna Albă

Cea mai importantă reparaţie a nedreptăţilor „Holocaustului Roşu” se va realiza doar prin lichidarea consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov (pact încheiat între două regimuri politice condamnate de istorie şi, în multe părţi ale lumii, inclusiv de lege) prin protejarea drepturilor românilor din afara granițelor, reunificarea celor două state româneşti, România şi Republica Moldova şi readucerea, pe cale paşnică, în graniţele Statului Român a nordului Bucovinei şi sudului Basarabiei, a ţinuturilor Herţa, Hotin şi a Insulei Şerpilor. Toate acestea cu respectarea drepturilor şi cointeresarea în acest proiect comun a tuturor popoarelor ce trăiesc acum pe aceste vechi pământuri româneşti, urmaşii acelora pe care agitaţia istoriei i-a adus pe pământurile noastre şi care nu au nicio vină că s-au născut aici. Astfel, se poate realiza un viitor prosper într-o nouă Românie din viitoarea Europă a naţiunilor europene unde şovinismele specifice secolului XIX nu-şi mai au locul.

Bineînţeles că aceste idealuri naţionale nu se pot realiza înainte de o primenire a mentalităţii poporului român de pretutindeni, eradicarea politicianismului şi a coruptiei, instaurarea unui climat de moralitate în viaţa publică românească şi implementarea soluţiilor pentru realizarea României prospere pe care ne-o dorim cu toţii. Scopul primordial al Asociației „Comunitatea Identitară – România” este de a oferi membrilor săi un cadru educativ prielnic dezvoltării acestei noi mentalități și un exemplu organizatoric demn de urmat în societatea românească.

Fântâna Albă

Fântâna Albă

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara