Home / Actiuni / Grigore Vieru – Comemorare a Comunității Identitare România

Grigore Vieru – Comemorare a Comunității Identitare România

Grigore Vieru – Comemorare a Comunității Identitare România

Anul acesta, în data de 18 ianuarie, membrii Asociației Comunitatea Identitară din București l-au comemorat pe marele poet basarabean Grigore Vieru. Tinerii naționaliști s-au adunat la bustul său din capitală, au depus o coroană de flori, au aprins lumânări și au rostit o rugăciune în numele marelui poet. Se împlinesc 18 ani de la trecerea în viața de apoi a lui Grigore Vieru, un român cu adevărat deosebit.

Persoana care a trecut prin procesul sovietic de dezrădăcinare a românilor de peste Prut, Grigore Vieru, nu s-a supus, ci a luptat cu toată puritatea inimii pentru Adevăr. Adevărul că Basarabia este România și că basarabenii sunt români, au fost și vor fi.

Grigore Vieru a fost unul dintre fruntașii Mișcării de Eliberare Națională a Basarabiei și unul dintre principalii oameni care au contribuit la înfăptuirea Marii Adunări Naționale din Chișinău în data de 27 august 1989, eveniment care a contribuit la trezirea conștiinței naționale și la răscularea basarabenilor pentru independență față de URSS.

Grigore Vieru, om cu un dar dumnezeiesc de a compune poezii și cântece, a transmis mesaje de dragoste despre popor, țară, mamă și familie. Poeziile și cântecele sale au prins mare popularitate în perioada trezirii conștiinței naționale a Basarabiei. Din păcate, pe 16 ianuarie 2007, a suferit un accident rutier de gravitate medie, iar din cauza a două infarcte ale miocardului provocate de “prieteni” și “colegi” din mișcarea de trezire națională a Basarabiei (agenți sovietici infiltrați în mișcare), situația sa s-a agravat, intrând în comă și decedând în data de 18 ianuarie.

Da,
Îmi iubesc mama.
(E un păcat?)
Şi pruncii.
Şi fraţii.
Şi cerul de ametist.
Ca rezumat,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Graiul mi-i sfânt –
În viaţa mea
El nu este un simplu turist,
E chiar Patria.
Într-un cuvânt,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Urăsc pe mancurt.
Mi-i dragă doina
Prin care exist.
Nu mă târâi slugarnic.
Pe scurt,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Hora nu vreau
Să o schimb
Pe cazacioc ori pe twist.
Port suferinţa de neam
Ca pe un nimb.
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Afirm că-i prea mult
Verde-n drapel,
Avem un drapel
Prea materialist.
Mai aşterneţi nişte
Cer visător peste el.
Sunt na-ţi-o-na-list!
Da, nesocotesc tigvele seci
Care vor să mă cârmuie
Ca artist.
Mai trag cu ochiul
La istoria noastră. Deci
Sunt na-ţi-o-na-list!

Neamul românesc nu l-a uitat pe Grigore Vieru nici după moartea sa; poeziile și cântecele pe versurile sale încă încălzesc sufletele românilor de pretutindeni.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara