Home / Actiuni / Mica Unire Sărbătorită la Cluj-Napoca

Mica Unire Sărbătorită la Cluj-Napoca

Membrii Comunității Identitare din Cluj au sărbătorit 161 de ani de la unirea principatelor române, Moldova și Țara Românească, eveniment ce a dus la formarea statului român modern. Naționaliștii au depus o coroană de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, primul domn al României.

 

În 1859 prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn în cele două principate, românii au pus marile puteri în fața faptului împlinit. Înaintașii noștri au știut atunci să fie uniți în fața tuturor forțelor externe și să facă Unirea în ciuda opoziției puternice. Puterile europene doreau unirea Moldovei și a Țării Românești doar sub forma unei confederații, cu instituții separate și doi domnitori, o unire slabă, ce putea fi ruptă oricând. Dar românii au știut să lase diferențele la o parte și să aleagă un lider ce în anii ce au urmat a unificat instituțiile celor două state și nu a dat de ales Europei decât să recunoască voința poporului român manifestată prin unire. Fără Mica Unire de la 1859 nu ar fi fost posibilă nici câștigarea independenței în 1877-78 și nici realizarea Marii Uniri de la 1918.

 

 

Comunitatea Identitară consideră că astăzi ideea de unitate trebuie să fie iar prezentă în mentalitatea românilor. Suntem dezbinați nu doar ca popor, dar această dezbinare se vede și în rândul naționaliștilor. Doar punând interesul național în fața interesului personal putem să realizăm unirea celor două state românești: România și Republica Moldova, dar și să facem față tuturor dușmanilor românismului.

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara