Home / BLOG / Primăria Ciurila SABOTEAZĂ ecologizarea pădurii FĂGET

Primăria Ciurila SABOTEAZĂ ecologizarea pădurii FĂGET

Primăria Ciurila SABOTEAZĂ ecologizarea pădurii FĂGET

Primăria Ciurila SABOTEAZĂ ecologizarea pădurii FĂGET

În pădurea Făget, frecventată de clujeni, stau munți de gunoaie, deșeuri abandonate, de la peturi de plastic la bucăți de mobilier, canapele, părți de mașină, țevi, moloz și o grămadă de alte mizerii care știrbesc din experiența plăcută a mersului la iarbă verde. În această situație, asociația Comunitatea Identitară – România a inițiat o acțiune de ecologizare și a informat primăria Ciurila pentru asigurarea unui mijloc de transport pentru deșeuri sau măcar punerea la dispoziție a unui punct temporar pentru depozitare.

Nu suntem la prima acțiune de acest fel, anul trecut s-a putut face ecologizarea pădurii, primăria a pus la dispoziție un transport și chiar a scos asistații sociali la muncă în acea zi. Propunerea pentru următoarea acțiune era pentru toamna anului trecut, în luna septembrie 2022. Primăria ne-a sugerat o amânare pentru luna octombrie. În octombrie, pe motiv că este prea rece, a cerut să amânăm pe primăvara lui 2023.

Pe parcursul lunilor aprilie și mai 2023 am avut discuții prin apeluri și email-uri pentru ca la final să ni se spună că primăria va organiza o acțiune proprie, dar nu au specificat când.

N-am mai putut răbda și ne-am dus să curățăm pădurea fără ajutorul primăriei, apelând la privați pentru transport. O asociație non-profit, care organizează anual acțiuni de ecologizare, a trebuit să scoată bani din propriul buzunar pentru a asigura transportul deșeurilor.

Faptul că primăria Ciurila tolerează munți de gunoaie în pădurea Făget nu ne-a surprins , dar ne-a indignat profund faptul că administrația locală sabotează în mod activ inițiativa și munca asociației Comunitatea Identitară – România. În loc să se bucure că există tineri care au venit voluntar, din altă localitate pentru a ecologiza pădurea, care nu au cerut nimic în schimbul muncii, nici măcar o sticlă cu apă, doar ceva firesc: să pună la dispoziție transport pentru ducerea deșeurilor la rampă, autoritățile locale îi “boicotează”.

Partidele ale căror oameni politici căpușează primăriile și consiliile locale se prefac interesați de chestiuni climatice, vorbesc în public și propun soluții “verzi”, dar interesul lor este mimat și cuvântul gol. Are loc o contraselecție, prin care cei mai servili și mai coruptibili indivizi sunt cocoțați în funcții. Și din păcate nu credem că acest caz e o excepție, multe alte primării din țară tolerând ca pădurile, munții și râurile să fie puncte de aruncat gunoaie.

Primăria Ciurila a demonstrat cât de mult (dez)interes are pentru natură și dezvoltarea durabilă în armonie cu mediul înconjurător.

Facem un apel și îndemnăm pe toți românii de caracter, care respectă munca și prețuiesc păduri curate, să trimită recenzii Primăriei Ciurila pe pagina lor de Facebook:

https://www.facebook.com/primariacomuneiciurila/

Iar celor care doresc să le scrie direct, email-ul primăriei este: secretariat@primariaciurila.ro , iar telefonul: 0364 806 500

Biroul de Presă al Comunității Identitare

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara