Home / Actiuni / Protejăm natura – Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Protejăm natura – Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Militanții Asociației Comunitatea Identitară din Cluj-Napoca au desfășurat, în luna Mai a anului 2023, o nouă acțiune de ecologizare a pădurii Făget pe raza comunei Ciurila (județul Cluj). Am curățat o porțiune de la marginea pădurii, strângând în câteva ore peste o tonă de deșeuri. Printre gunoaiele găsite se numără: moloz, gresie, geamuri, mobilier, cauciucuri, plastice, piese de mașini, țevi de canalizare etc. O mulțime de gunoaie provin din ce lasă în urmă oameni necivilizați, ce vin la iarbă verde, însă acestea sunt doar o mică parte din mizeria găsită, majoritatea fiind materiale de construcție.

Este evident faptul că pădurea Făget, de care se bucură toți clujenii și locuitorii satelor din jur, e transformată de indivizi lipsiți de respect față de natură într-o groapă de gunoi. În aceste condiții, ne punem întrebarea: pentru cât timp vom reuși să mai mergem cu plăcere prin această pădure, fără a fi îngropați în deșeuri? Comunitatea Identitară îi îndeamnă pe toți românii să respecte natura, să nu lase nici un deșeu în urmă atunci când merg la plimbare în pădure, când urcă pe munte sau când ies la grătar. Vedem frumusețea peisajelor noastre ca fiind creația lui Dumnezeu și totodată un dar divin de care trebuie să se bucure toți românii.

Avem cu toții o mare responsabilitate față de pământul strămoșesc, față de frumusețile naturii și față de generațiile următoare, cărora trebuie să le lăsăm un mediu curat. Ca tradiționaliști rămânem fideli protejării mediului înconjurător, un obiectiv ce îl urmăm de la înființarea organizației și până în prezent. Spre deosebire de pseudo-ecologiștii neomarxiști, pentru care protejarea naturii înseamnă să folosim doar mașini electrice și să mâncăm insecte, pentru naționaliști faptele concrete și munca sunt mijloacele prin care salvăm mediul înconjurător.

Dacă anul trecut primăria comunei Ciurila ne-a ajutat prin punerea la dispoziție a unei camionete pentru ridicarea deșeurilor și transportarea lor la rampa de gunoi, ba chiar au mobilizat o parte din localnici pentru a strânge și mai multe gunoaie, anul acesta autoritățile locale au refuzat să ofere orice sprijin. Nu doar că primăria tolerează transformarea pădurii Făget în groapă de gunoi, dar sabotează ecologizarea acesteia. Reprezentantul nostru care a contactat angajații instituției s-a lovit doar de lipsă de comunicare, amânări, indiferență și în cele din urmă, după o lună de zile, de un răspuns negativ în ceea ce privește punerea la dispoziție a unui transport pentru a duce deșeurile colectate la rampă. Nu avem decât dispreț pentru politicienii și funcționarii publici care nu au vrut să facă nici minimul necesar pentru a ajuta la ecologizarea pădurii, mai ales având în vedere că munca grea a fost făcută de tineri ce nici nu locuiesc în comună și care nu au cerut nimic în schimb, nici măcar o sticlă de apă. Vom reveni în viitorul apropiat cu un comunicat de presă unde vom explica mai detaliat această situație.

În ciuda dificultăților create de primărie, acțiunea de ecologizare a fost dusă la capăt, plătind din banii noștri o firmă de transport care a dus gunoaiele la rampă. Desigur, acest lucru nu a fost ușor pentru o asociație non-profit, dar ceva absolut necesar pentru a finaliza munca depusă. Ca organizație naționalistă militantă nu putem sta indiferenți în fața distrugerii naturii și punem faptele înaintea vorbei, fiind responsabilitatea noastră să ne implicăm oricum putem. Cum ne iubim pământul strămoșesc, vedem ecologia ca o parte indispensabilă a luptei naționaliste. Dacă îți iubești neamul și patria, ții la natură și vrei să faci ceva, vino alături de noi! Contactează-ne la info@comunitateaidentitara.com sau depune o adeziune aici!

Citește și: 

Acțiune de ecologizare în Comuna Ciurila (județul Cluj)

Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Acțiune de ecologizare a Comunității Identitare Iași la Mănăstirea Frumoasa

Acțiune de ecologizare la monumentul Bătăliei de la Călugăreni

Distribuie

Check Also

Acțiune de ecologizare la Cluj-Napoca

Acțiunile de ecologizare a Asociației Comunitatea Identitară – România continuă și în anul 2024 la …

One comment

  1. Bravo. Codrin. Felicitari Comunitaria Identitara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara