Home / Actiuni / Acțiune de ecologizare în comuna Ciurila (județul Cluj)

Acțiune de ecologizare în comuna Ciurila (județul Cluj)

Militanții Asociației Comunitatea Identitară România din Cluj au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare în data de 7 Mai 2022. A fost curățată de gunoaie o porțiune a pădurii Făget, de pe raza comunei Ciurila (județul Cluj), în apropierea satului Sălicea. Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Primăria Ciurila. Odată anunțate de către organizația noastră de evenimentul ce urma să aibă loc, autoritățile locale au mobilizat o parte din locuitori, care au curățat o porțiune semnificativă de drum de deșeuri aruncate neregulamentar. Mulțumim primăriei pentru că a pus la dispoziție serviciile de salubritate locală pentru a transporta gunoiul strâns la puncte de depozitare și reciclare.

Tinerii tradiționaliști au adunat din pădure și din jurul drumurilor peste o tonă de gunoaie, printre care ambalaje, sticle, cauciucuri, obiecte electrocasnice, peturi, țevi de canalizare, piese de mașini, moloz etc. Pe lângă deșeurile lăsate în urmă de cei ce vin să se recreeze în natură, la iarbă verde, la un grătar, dar care nu au un minim de respect față de mediul înconjurător, ne-a fost evident că Făgetul este folosit pe post de groapă de gunoi de către indivizi necivilizați ce aruncă o cantitate mare de materiale de construcții în zonă. Nu ne-a surprins faptul că cea mai mare parte din ce am colectat a fost găsit într-o râpă devenită o mică groapă de gunoi.

Făgetul e cea mai mare pădure din jurul Clujului, un spațiu verde natural, de care se bucură clujenii timp de generații. Atragem atenția pe această cale tuturor celor care vor să-și petreacă timpul liber în natură că au responsabilitatea să păstreze curățenia, nu să polueze mediul cu ce aduc cu ei de acasă, nerespectând creația lui Dumnezeu și propria țară. Pentru noi, ca naționaliști, a ne implica pentru a face un bine comunității locale, face parte din crezul nostru. Dar o schimbare semnificativă, se poate face doar dacă mai mulți tineri se vor alătura pe viitor unor astfel de acțiuni ecologice. Cei ce doresc să se implice alături de noi, la alte evenimente similare, să ne scrie la info@comunitateaidentitara.com.

Citește și: 

Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Acțiune de ecologizare a Comunității Identitare Iași la Mănăstirea Frumoasa

Acțiune de ecologizare la monumentul Bătăliei de la Călugăreni

Distribuie

Check Also

Acțiune de muncă și ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare

În data de 18 Mai 2024, militanții Asociației Comunitatea Identitară România, au desfășurat o amplă …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara