Home / Actiuni / Solidaritate cu Vasile Zărnescu și Florin Dobrescu, sub privirea lui Mihai Eminescu
Zărnescu

Solidaritate cu Vasile Zărnescu și Florin Dobrescu, sub privirea lui Mihai Eminescu

Membrii Comunității Identitare din Mureș își manifestă solidaritatea cu domnii VASILE ZĂRNESCU și FLORIN DOBRESCU. În fața statuii lui Mihai Eminescu din Târgu-Mureș, aceștia au afișat un mesaj cu esența Articolului 30 – aliniatul 1 din Constituția României: „LIBERTATEA DE EXPRIMARE ESTE INVIOLABILĂ” (Art.30 – alin.1 complet: „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”)

Reamintim faptul că, printr-o decizie halucinantă, o instanță a Judecătoriei Sectorului 3 București a dispus condamnarea domnului colonel (r) VASILE ZĂRNESCU la un an și o lună închisoare pentru “negarea holocaustului”. Instanța a hotărât, totodată, amânarea executării pedepsei pe termen de supraveghere de doi ani, în care domnului Zărnescu îi va fi interzis să scrie despre holocaust și, de fapt, despre orice ar fi considerat “anti-semitism”. Practic, domnul Vasile Zărnescu a fost condamnat la închisoare pentru publicarea unor articole de analiză a afirmațiilor altor autori consacrați despre holocaust. Condamnarea s-a făcut în baza articolului 6 alin. 1 din OUG 31/2002, care prevede pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru contestarea sau negarea în public a holocaustului. În fapt, domnul Zărnescu a fost condamnat doar pentru că a publicat niște studii ale unor autori de altfel renumiți, unii inclusiv evrei, care nici măcar nu neagă holocaustul (!!!), ci doar și-au permis să recerceteze afirmații și fapte care s-ar fi petrecut în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Considerăm că decizia Judecătoriei dă dovadă nu numai de decădere morală, dar și de încălcarea gravă a drepturilor cetățenești stipulate clar în Legea Fundamentală a țării, Constituția României, care, la Articolul 29 – aliniatul 1, spune clar: „Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă”.

Considerăm că libertatea de a pune la îndoială sau a critica teorii istorice (și nu numai) este mai presus de orice. Considerăm că legile în virtutea cărora a fost condamnat colonelul Zărnescu sunt imorale, anticonstituționale și nu își au locul într-o societate pe care ne-o dorim liberă de orice fel de cenzură. Considerăm că suntem, cu toții, datori să luptăm împotriva reprimării libertății, împotriva cenzurii, pentru o societate în care niciun fel de critică, la adresa regimului și a colaboratorilor săi, să nu fie pedepsită cu închisoarea.

Comunitatea Identitară își declară solidaritatea și condamnă, de asemenea, acțiunile de intimidare de către regimul politic actual, prin deschiderea unui dosar penal, împotriva domnului FLORIN DOBRESCU. Acesta, în calitate de președinte al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu a derulat, pe parcursul anilor, diverse activități cultural-educative, memoriale și de promovare a adevărului istoric cu privire la lupta anticomunistă din România, inclusiv un parastas creștinesc anual pentru sufletele celor asasinați mișelește în noaptea dintre 29-30 noiembrie 1938 în pădurea Tâncăbești, de lângă București. Paradoxal este faptul că „denunțătorul” domnului Dobrescu este un anume Arus Zsolt, din Gheorghieni, județul Harghita, reprezentantul Fundației Szekler Monitor, cetățean român de etnie maghiară care militează public pentru obținerea autonomiei așa-zisului „ținut secuiesc” (!!!). E culmea, nu-i așa, cine se găsește să suprime tocmai „libertatea de exprimare” din România!!??

Zărnescu

Locul acțiunii simbolice din Târgu-Mureș – statuia lui Mihai Eminescu, nu a fost ales întâmplător de către membrii Comunității Identitare. Mihai Eminescu s-a remarcat în timpul vieții sale nu numai ca poet, ci mai ales ca gazetar, analist politic și activist naționalist român. Prin opiniile sale, a deranjat și el „mai marii vremii”, care au dorit să îl reducă „la tăcere”, înscenându-i-se o boală mintală și internându-l cu forța într-un „spital de nebuni”, otrăvindu-l cu mercur sub pretextul unui tratament medical și, după părerea tot mai multor cercetători, asasinându-l la comandă. Lăsăm istoria să se repete și cu naționaliștii zilelor noastre?? Azi sunt acuzați ei, mâine putem fi acuzați noi, poimâine chiar TU!

Dacă vom tolera acest prim abuz de sorginte neo-comunistă și nu ne vom uni glasurile, în mod civilizat și demn, împotriva cenzurii și legilor liberticide absurde (O.U.G 31/2002 – validată cu Legea nr. 107/2006, Legea 217/2015 – zisă „legea anti-legionară”, Legea 157/2018 – zisă „legea Vexler”, Legea 2/2021 – zisă „legea de combatere a anti-țigănismului”), vor urma fără îndoială și altele și nimeni nu va mai putea să își exprime liber opinia pe diverse teme istorice sau sociale fără riscul de a fi acuzat și condamnat.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara