Home / Actiuni / Trei sărbătoriri într-o singură zi

Trei sărbătoriri într-o singură zi

Trei sărbătoriri într-o singură zi

 

Pe data de 26 iunie 2022, la Târgu-Mureș, au fost sărbătorite trei evenimente într-o singură zi:

 

  1. Ziua Drapelului Național al României (sărbătorită anual la 26 iunie prin Legea 96/1998)
  2. Duminica Sfinților Români (26 iunie 2022 a coincis cu cea de-a doua Duminică după Rusalii când se cinstesc toți sfinții români)
  3. Ziua Iei (a fost sărbătorită retroactiv după 24 iunie)

 

La invitația Comunității Identitare Mureș, membri și prieteni ai acesteia îmbrăcați în ii, cămăși tradiționale ori costume populare complete s-au adunat în rugăciune către Sfinții Români la Sfânta Liturghie slujită în „Biserica de Lemn” din Târgu-Mureș. „Biserica de Lemn” a fost biserica în podul căreia s-a adăpostit Mihai Eminescu la trecerea sa prin Târgu-Mureș în drumul său spre Blaj, pe data de 1 iunie a anului 1866.

 

 

După Slujbă, aceștia s-au alăturat „Marșului Tricolorului”, eveniment organizat oficial de către „Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș” la care a fost invitată și Asociația „Comunitatea Identitară – România” alături de alte organizații de simțire românească: Alianța pentru Unirea Românilor, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, Asociația „Dacii Liberi”, Asociația Frăția.

 

 

Un mare drapel tricolor românesc a fost purtat în marș, în scandări și cântece patriotice pe străzile Târgu-Mureșului până la statuia ecvestră a lui Avram Iancu din centrul municipiului.

Ajunși la statuia lui Avram Iancu drapelul a fost sfințit de către un sobor de preoți, iar reprezentanți ai organizațiilor participante au rostit succinte alocuțiuni. Manifestația s-a încheiat cu un scurt recital de cântece patriotice, poezii patriotice și un joc românesc susținut de artiști locali pe platoul din fața statuii „Crăișorului Munților”.

 

Alocuțiunea domnului Marius Moldovan – reprezentant al Comunității Identitare:

 

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara