Home / Actiuni / UNIREA FACE PUTEREA sub drapelul românesc

UNIREA FACE PUTEREA sub drapelul românesc

Ziua Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie, este sărbătorită anual nu doar în localitățile moldave sau muntene ci și în cele transilvane. Ea este considerată o zi națională foarte importantă și de românii transilvăneni deoarece, la 24 ianuarie 1859, aceștia au primit vestea unirii Moldovei și a Munteniei cu un entuziasm deosebit, nutrind speranța marii reîntregiri naționale ce urma să se realizeze în 1918.

În cinstea Zilei Unirii Principatelor Române, în incinta Teatrului Național din Târgu-Mureș a fost organizat, de către autoritățile locale, un spectacol folcloric omagial urmat de o „Horă a Unirii” pe platoul din fața Teatrului.  În timpul horei, din inițiativa naționaliștilor români locali, a fost adus și desfășurat cel mai mare drapel tricolor românesc din județul Mureș, bucurând cetățenii adunați care imediat „au dat mână cu mână” și au introdus drapelul în horă.

„Steagul e România” avea să rostească, mai târziu, Alexandru Ioan Cuza – domnul Unirii de la 24 ianuarie 1859.

Video „Hora Unirii” alături de marele drapel tricolor românesc:

La finalul horei, naționaliștii au prezentat un baner înscris cu zicala românescă UNIREA FACE PUTEREA, în jurul căruia s-au strâns și alți prieteni care s-au regăsit în aceaste cuvinte.

Capacitatea de unire a românilor în jurul unui simbol sau obiectiv comun a fost demostrată chiar cu această ocazie căci la desfășurarea marelui drapel și a banerului s-au adunat și au dat o mână de ajutor oameni din toate generațiile care nu se cunoșteau personal între ei dar care aveau în comun sentimentul atașamentului față de drapelul României, iar inițiativa a aparținut reprezentanților din filialele mureșene ale organizațiilor Comunitatea Identitară, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” și Noua Dreaptă, coalizați în jurul acestui obiectiv comun în ziua de 24 ianuarie: omagierea împreună, în același loc, de bună-voie, într-o formă deosebită de comuniune, a Zilei Unirii Principatelor Române. Obiectiv care a și fost realizat cu succes.

Deci, am demonstrat încă o dată că unitatea națională a românilor poate avea loc în jurul aceluiași simbol și obiectiv, care să fie și îndeplinit cu succes până la capăt, dacă unitatea se face de către români de onoare și bună-credință. Astfel, avem încredere că această unitate se poate realiza ori de câte ori e nevoie în viitor și pentru obiective de Țară mult mai mari!

Căci UNIREA FACE PUTEREA!

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara