Home / BLOG / Vasile Zărnescu este liber, dar legile antiromânești rămân în vigoare

Vasile Zărnescu este liber, dar legile antiromânești rămân în vigoare

Vasile Zărnescu este liber, dar legile antiromânești rămân în vigoare!

Asociația Comunitatea Identitară România primește cu bucurie decizia luată în cazul procesului colonelului Vasile Zărnescu, prin care acesta scapă de pedeapsa cu închisoarea, primind doar un avertisment.

Cu toate acestea, trebuie să rămânem ancorați în realitate și să recunoaștem faptul că avertismentul în sine este îngrijorător. De ce privim lucrurile în felul acesta? Avertismentul echivalează cu o recunoaștere a vinovăției, și, mai grav, acest proces s-a judecat pe baza unei legi anticonstituționale și antiromânești, împotriva libertății de exprimare, o lege care nu are ce căuta într-un stat democratic. Este vorba de OUG31/2002, cuprinsă în apelul nostru pentru abrogarea legilor antiromânești. Chiar dacă CCR s-a pronunțat asupra legii în anul 2005 și a ajuns la concluzia că este constituțională, simplul fapt că un cetățean nu se poate exprima liber pe o chestiune istorică (într-adevăr sensibilă) și că acesta are o părere diferită de cea a sistemului, pentru care este persecutat, constituie un lucru grav.
Pentru cine susține necesitatea ridicării excepției de neonstituționalitate în cazul legii OUG31/2002, le reamintim: Curtea a formulat, prin deciziile nr.67/2005, nr. 293/2006 și nr. 37/2009, aprecieri privitoare la netemeinicia susținerilor legate de limitarea unor drepturi fundamentale, întrucât exercitarea acestor drepturi nu implică intoleranță națională sau rasială, adică negarea drepturilor și libertăților altor persoane pe criterii de apartenență națională.

Curtea Constituțională a statuat în cuprinsul deciziei nr. 67/2005 că „libertatea, ca principiu fundamental al statului de drept, este temelia tuturor principiilor morale și presupune elaborarea unor asemenea norme de drept care să garanteze tuturor persoanelor să se manifeste potrivit propriilor opțiuni în relațiile cu ceilalți membri ai colectivității. Tocmai de aceea exercitarea unei propagande naționalist-șovine reprezintă, în esență, o manifestare abuzivă a drepturilor și libertăților de mai sus.”

Avem convingerea că decizia este una politică și nu una în spiritul Constituției, de aceea cerem abrogarea legilor de către Parlament. Când e vorba de dreptul la liberă exprimare, puțină importanță are dacă cel ce își exercită acest drept are sau nu are dreptate. Se poate dezbate pe tema asta, se poate veni cu argumente pro și contra, se poate face cercetare, se pot investiga lucrurile, dar cel ce face asta și nu ajunge la concluzia dorită de anumite grupuri de interese riscă să se aleagă cu dosar penal și târât prin tribunale. A avea libertate de exprimare într-un stat nu înseamnă că opiniile si modul de manifestare al fiecărui individ vor fi automat pe placul altora. Ar fi utopic ca orice lucru scris, spus prin viu grai sau filmat să nu deranjeze pe nimeni. Respectarea libertății unei persoane sau a unui grup de a-și face părerea publică este un lucru ce trebuie să fie sacru într-o țară ce se pretinde a fi democrată. Cine nu este de acord cu poziția exprimată de anumiți cetățeni are la rândul său dreptul să combată acest punct de vedere, dar a adopta o atitudine procesomană, a hăitui un om în vârstă, a-l târî prin tribunale și a-l bombarda cu dosare penale, dorind întemnițarea acestuia reprezintă o întoarcere în vremurile negre ale stalinismului. Strategia guvernamentală de combatere a antisemitismului, discriminării și discursului instigator la ură se încadrează în aceeași paradigmă stalinistă.

În plin secol XXI, într-o țară membră a Uniunii Europene, care pretinde că apără democrația și libertățile cetățenești, cine nu merge pe „linia partidului” este considerat noul dușman al poporului, adică în limbajul de lemn modern al corectitudinii politice: antisemit, nazist, fascist, xenofob, extremist etc.

Deși decizia luată de instanță este definitivă și favorabilă colonelului Vasile Zărnescu, spre furia lui Marko Maximilian Katz (președintele Centrului Pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului), Radu Ioanid (actual ambasador al României în Israel), frații Muraru (responsabili pentru implementarea strategiei guvernamentale pentru combaterea antisemitismului), Alexandru Florian (Președintele Institutului pentru studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel) și a tuturor dușmanilor libertății care au devenit cozi de topor pentru niste interese antiromâneși, trebuie să ne gândim și la viitor. Legile antiromânești rămân în continuare în vigoare. Sistemul a suferit astăzi o înfrângere, a pierdut o bătălie, dar nu va renunța la războiul împotriva românismului. Ar fi naiv să nu luăm în considerare probabilitatea mare ca alți români cu viziuni incorecte din punct de vedere politic să ajungă în situația lui Vasile Zărnescu sau chiar mai rău, în spatele gratiilor pentru părerile lor.

Astăzi li se deschid dosare penale unor scriitori. Mâine poate ajunge în fața instanței un tânăr ce poartă un tricou cu o personalitate interzisă, care afișează o pancartă cu un mesaj împotriva sistemului sau pentru un banal comentariu pe rețelele de socializare. Aceste lucruri se întâmplă deja în țări occidentale care se pretind a fi civilizate și democrate.

În concluzie, Comunitatea Identitară România va continua lupta împotriva acestor legi antiromânești, a terorismului cultural, susținând românii persecutați. Unul dintre obiectivele noastre a fost, este și va rămâne susținerea dreptului la liberă exprimare. Facem un apel către toți oamenii liberi să vină alături de noi în această luptă și să demonstrăm că o idee nu poate fi pusă niciodată în lanțuri! Cu această ocazie, mulțumim tuturor celor care au donat bani pentru asistență juridică în cazul lui Vasile Zărnescu și suntem recunoscători celor care au ieșit în stradă pentru această cauză.

Biroul de Presă al Comunității Identitare

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara