Home / BLOG / Valorile familiei tradiționale

Valorile familiei tradiționale

Valorile familiei tradiționale

Valorile familiei tradiționale sunt importante deoarece dacă unitatea familială tradițională este subminată, atunci societatea va fi subminată în mod simulat odată cu ea.

Un bărbat și o femeie, uniți în actul sacru al procreării și care și-au jurat loialitate unul față de celălalt în cadrul căsătoriei tradiționale, reprezintă piatra de temelie a unei societăți stabile. Bărbatul își asumă responsabilitatea pentru bunăstarea soției sale și lasă deoparte toate celelalte femei pentru una singură. În cadrul acestui sacrificiu, bărbatul învață că dragostea adevărată nu se bazează pe simpla atracție fizică, pe felul în care se simte sau pe câtă plăcere îi aduce o femeie. Dragostea adevărată, împlinită, se bazează pe un angajament solemn, pe loialitate și pe capacitatea de a lua deciziile corecte de dragul soției sale. La fel, femeia învață să aibă grijă de soțul ei și să iubească un singur bărbat. Ea este susținătoarea lui și este esențială pentru fundația lui. În timp ce bărbatul se ridică în picioare atunci când vine timpul să lupte, femeia este acolo, sprijinindu-l sau mustrându-l mereu dacă greșește. Niciunul nu poate fi fără celălalt. Între ei se face un echilibru perfect,o muncă de echipă. Bărbatul este capul, dar femeia este sufletul. Fără suflet, capul pierde ceva prețios și vital.

Când se cresc copii, soția devine mamă. Ea își hrănește copiii, le oferă dragoste și devine inima sau sufletul familiei. Nimic nu poate despărți o mamă bună de copilul ei. Între timp, bărbatul este capul, asigurându-și soția și copiii, instruindu-și fiii cu privire la modul corect de viață. Nu spun că femeile nu pot avea cariere sau ceva de genul acesta! Spun că, indiferent de ceea ce fac părinții, obligația lor de mamă și tată trebuie să fie pe primul loc.

Copiii vor fi expuși de la început la cele două laturi ale umanității, Tatăl(Bărbat), Mama(Femeie). Aceasta îi ajută să socializeze mai târziu și să facă propriile alegeri în viață, folosind ca ghid ceea ce le-au transmis părinții. Ei au o identitate în părinții lor și în bunicii lor. Prin părinți vine credința, sistemul de valori, cultura și tradițiile. Părinții sunt esențiali în a le oferi tinerilor o IDENTITATE.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara