Home / Actiuni / Zilele Rezistenței la Mănăstirea Sâmbăta de Sus: Cinstește-ți Eroii Anticomuniști!

Zilele Rezistenței la Mănăstirea Sâmbăta de Sus: Cinstește-ți Eroii Anticomuniști!

La fel ca în anii precedenți, militanții Comunității Identitare România au participat și în 2023 la Zilele Rezistenței Anticomuniste în datele de 21-23 Iulie. Manifestarea, ajunsă la a XII-a ediție, este organizată în fiecare an de către Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, numită în memoria partizanului anticomunist ce a condus un grup de rezistență armată în Munții Făgăraș la sfârșitul anilor ’40 și începutul anilor ’50. Comemorarea luptătorilor anticomuniști se ține de la începutul anilor ’90, fiind o tradiție stabilită de Ion Gavrilă Ogoranu în memoria partizanilor din munți și a deținuților politici ce au suferit și au murit în temnițele comuniste. La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor organizații naționaliste, veniți să își arate respectul față de sacrificiul înaintașilor în lupta contra urgiei bolșevice.

Împreună cu Florin Dobrescu, secretarul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu

În aula Academiei Mănăstirii au avut loc lansări de carte naționalistă, conferințe și proiecții de film. Au fost prezenți puținii supraviețuitori ai închisorilor comuniste care mai sunt în viață, urmașii lor și tineri naționaliști dornici să cunoască adevărul despre cei ce au luptat pentru o Românie liberă de comunism. În holul Academiei au fost expuse documente din viața lui Ion Gavrilă Ogoranu.

Printre vorbitorii din cadrul simpozioanelor s-au numărat: profesorul universitar Corvin Lupu, Dr. Galina Rădulean (fost deținut politic), profesorul universitar Tiberiu Costăchescu, Dr. Nicolae Coțoiu, Cezar Iacob (nepot de preot fost deținut politic), Dr. Nicolae Coțoiu, prof. conf. dr. Ioan Vlad (membru al Academiei Oamenilor de Știință din România), actorul și autorul Dan Puric, Eugenia Petrișor (sora lui Ion Gavrilă Ogoranu) și Florin Dobrescu, secretarul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

După Sfânta Liturghie, duminică, 23 Iulie, sute de participanți s-au adunat la crucea de piatră din curtea Mănăstirii pentru slujba de parastas în memoria luptătorilor din Grupul Carpatin Făgărășan. Apoi au urmat discursurile organizatorilor și au fost intonate cântece naționaliste. Tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au afișat mesajul: „Cinstește-ți Eroii Anticomuniști”, pe un banner realizat și pictat de noi. Astăzi, când sistemul are tot mai multe tendințe totalitare, exemplul luptătorilor anticomuniști rămâne mai actual ca niciodată. Este datoria noastră să le cinstim memoria și să învățăm despre istoria rezistenței.

Distribuie

Check Also

Comemorarea veteranilor de război la București

Anul acesta, tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au comemorat veteranii de război care și-au dat …

One comment

  1. bocancii. aia fac totul! trebuia sa mergeti toti asa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara