Home / Actiuni / Ziua Națională sărbătorită la mormântul lui Mihai Viteazul

Ziua Națională sărbătorită la mormântul lui Mihai Viteazul

Pe data de 1 Decembrie 2020, militanții Comunității Identitare au sărbătorit Ziua Națională a României la Mănăstirea Mihai Vodă din Turda, la mormântul marelui voievod. Din păcate, în acest an, sărbătoarea Marii Uniri de la 1918 a fost umbrită de politicieni din cauza măsurilor totalitare luate ca pretext pentru a combate epidemia de Covid19. Dacă în alți ani puteam să ne bucurăm de acest eveniment la manifestări de amploare în stradă, de data aceasta autoritățile și-au bătut joc de ziua națională și de întreg poporul român într-un fel nesimțit, cum rar s-a mai întâmplat.

În aceste momente grele, Comunitatea Identitară a ținut să aducă un omagiu lui Mihai Viteazul (1593 – 1601), primul unificator al principatelor române: Transilvania, Moldova și Țara Românească. A fost depusă o coroană de flori la mormântul său, cu panglica pe care am scris ”România Deasupra Tuturor”, apoi a fost afișat un banner cu mesajul ”Credem în Naționalism și Ortodoxie, din vremuri negre renaște o nouă Românie”. Chiar și în aceste momente grele nu uităm să fim naționaliști, să ne iubim Neamul și Biserica.

Mănăstirea Mihai Vodă, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost înființată în anul 2002 la inițiativa Mitropolitului Clujului, Bartolomeu Anania. În anul 2001, în cadrul unor festivități dedicate comemorării voievodului Mihai Viteazul, la care a participat și Înaltpreasfinția Sa, a exclamat că ar fi potrivit ca pe locul unde și-a sfârșit viața voievodul întregitor de țară să se înalțe o mănăstire în memoria lui, iar numele să-i fie pomenit la acest sfânt altar necontenit. Mănăstirea Necropolă este o copie arhitecturală și, în același timp, o restituire a demnității vechii mănăstiri Mihai Vodă din București, ctitorie a voievodului din 1591, pe vremea când era ban al Craiovei și care a fost mutilată în vremea regimului comunist.

În acest loc, numit Câmpia Turzii, a fost asasinat Mihai Viteazul în anul 1601, în ziua de 9 August, prin trădarea generalului Basta. Exact în locul unde a fost îngropat trupul voievodului (capul findu-i dus la Mănăstirea Dealul, lângă Târgoviște), Doamna Stanca, soția sa, a ridicat o capelă ortodoxă, care însă a fost distrusă cu timpul. În 1923 a fost ridicată aici o troiță în amintirea domnitorului, iar în 1977 a fost inaugurat un obelisc.

Prin înfăptuirea primei uniri a celor trei țări române, chiar dacă a fost de scurtă durată, Mihai Viteazul a devenit nu doar unul din cei mai mari eroi naționali, dar și un simbol al unității. Iar de 1 Decembrie, zi care este despre unitatea românilor și a României, Comunitatea Identitară nu îl uită pe marele voievod.

ziua națională

ziua națională

 

Distribuie

Check Also

Muncă voluntară la Parohia Ferentari

Mai multe săptămâni la rând, în zilele de sâmbătă din luna iunie, militanți ai Asociației …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara