Home / Actiuni / 9 Mai – Ziua independenței României, nu sărbătoare comunistă

9 Mai – Ziua independenței României, nu sărbătoare comunistă

Ziua Independenței României

Pe data de 9 Mai 2021, militanții Comunității Identitare din Cluj-Napoca au sărbătorit Ziua Independenței României. A fost afișat un banner cu mesajul „9 Mai – Ziua Independenței României – anticomuniști, anticapitaliști”, arătându-ne respectul pentru o sărbătoare națională românească și disprețul față de ideologia comunistă a URSS-ului, dar și față de sistemul liberalo-capitalist și neomarxist ce domină Uniunea Europeană. Totodată, au fost expuse simboluri anticomuniste și anti-UE.

Pe data de 9 Mai 1877, Mihail Kogălniceanu (pe atunci ministru de externe) a proclamat independența României printr-un discurs memorabil în Parlament. Ziua următoare, 10 Mai 1877, ambele camere ale Parlamentului au adoptat actul de independență. Acest eveniment s-a produs în contextul Războiului de Independență din 1877-1878, conflict în urma cărui România și-a câștigat suveranitatea în fața Imperiului Otoman, după secole de dominație turcească asupra pământului nostru strămoșesc.

Ziua Independenței României

Însă politicienii au uitat semnificația acestei zi și a independenței câștigate cu sângele a mii de ostași români. 9 Mai a ajuns să semnifice ziua așa-zisei „eliberări” a Europei de sub fascism, victoria sovieticilor și a aliaților în al Doilea Război Mondial în 1945, fiind data la care Germania a capitulat. Pentru statele din Europa de Est, inclusiv România, victoria rușilor a însemnat 45 de ani de ocupație comunistă, confiscarea proprietății private, exterminarea elitelor în lagăre și închisori, privarea de drepturi elementare, sărăcie și mizerie. Tot în urma acestei victorii, Uniunea Sovietică a anexat o parte mare a teritoriului românesc: Basarabia, Bucovina de Nord, Ținutul Herța și Insula Șerpilor. Așadar, românii nu au cum să sărbătorească ziua victoriei sovietice, care a însemnat doar suferință pentru neamul nostru.

Ziua Independenței României

Tot pe 9 Mai este sărbătorită și așa-zisa zi a Europei. Pe 9 Mai 1950 a fost propusă formarea CECO (Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului), precursoarea Uniunii Europene, un nou imperiu al răului, urmaș ideologic al URSS-ului. Uniunea Europeană nu are nimic de-a face cu adevărata Europă, o Europă a națiunilor, a europenilor, a oamenilor liberi, fiind, în schimb, dominată de corupție, politici totalitare neocomuniste și marxism cultural. La 1 Ianuarie 2007, România, prin aderarea la UE, a fost anexată de această structură suprastatală. De 14 ani, apartenența noastră la Uniune a avut mai multe consecințe negative decât pozitive: resursele naturale și pământul nostru sunt deținute și exploatate de multinaționale străine, pe străzile noastre au loc parade homosexuale, se duce o adevărată campanie împotriva familiei, zeci de mii de imigranți au fost aduși în România și sute de mii urmează să vină, a fost impusă dictatura corectitudinii politice, am dat mai mulți bani la Bruxelles decât am primit înapoi, iar țara a fost secătuită de tineri și specialiști plecați în Occident în căutarea mirajului materialist al capitalismului.

La 1 Ianuarie 2007, România și-a pierdut independența câștigată în 1877-1878 pe câmpurile de luptă de la Plevna, Vidin, Rahova și Smârdan, devenind o colonie a UE. Așadar, nu putem sărbători pe 9 Mai nici începuturile acestei structuri antieuropene și anticreștine. Amintim, însă, românilor de adevărata semnificație a acestei zile pentru poporul nostru, de libertatea și independența câștigate atunci, iar în această epocă neagră, îi îndemnăm pe toți să lupte pentru România!

Distribuie

2 comments

  1. Foarte importanta distinctie, mai ales ca azi lumea nu-si cunoaste istoria adevarata !
    Felicitari si multumiri .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara