Home / BLOG / 1 Aprilie – Nu uităm masacrul de la Fântâna Albă

1 Aprilie – Nu uităm masacrul de la Fântâna Albă

1 Aprilie - Nu uităm masacrul de la Fântâna Albă

1 Aprilie – Nu uităm masacrul de la Fântâna Albă

Astăzi , 1 Aprilie, se împlinesc 82 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă , una dintre numeroasele crime împotriva Românilor făcute de către trupele sovietice pe teritoriile ocupate.

Pe 26 iunie 1940, guvernul Uniunii Sovietice înaintează ultimatum României, acesta stipula în mod fals că în Basarabia, nordul Bucovinei și ținutul Herța, majoritatea locuitorilor erau ucrainieni, iar aceste teritorii trebuie cedate în scurt timp Uniunii Sovietice, României fiindu-i impusă cedarea lor.

Populația română din acele teritorii, umilită de politicienii fără coloană vertebrală, a fost dată pe mâna fiarei comuniste. Oamenii din regiunile ocupate, care auzeau despre atrocitățile făcute de sovietici, au fugit în România în aceea iarnă.

Din nordul Bucovinei, deși oamenilor le era frică, câteva sute de români au trecut granița cu România, pe ascuns, în primele 6 luni ale ocupație și aceștia au aprins o flacără de speranță în inimile românilor subjugați, un far încă luminos al luptei pentru neatârnare.

Grupurile creșteau și lumea revenea în România. Din mărturiile celor fugiți, aceștia veneau istoviți și flămânzi, bestiile sovietice i-au jefuit și i-au supus colectivizării, răpindu-le proprietățile. Într-un final, dintre locuitorii din nordul Bucovinei, s-a găsită un Iuda și români de rând au fost trădați și predați NKVD – ului . Fiarele comuniste, organizându-se pe 1 aprilie 1941, au săpat tranșee la granița cu România, în pădurea de lângă satul Fântâna Albă și au îndreptat mitralierele asupra a peste trei mii de români, cu femei și copii, care au încercat să se salveze trecând în România liberă. Au împușcat, au arestat, au chinuit românii care-și doreau o viață liberă în țara mamă.

Mii de români au fost omorâți de NKVD-isti și apoi au fost aruncați în gropi comune. Ca să le ascundă, au plantat pe locul gropilor comune o mulțime de copaci, formând o pădure. Astăzi, acolo nu este nici un sicriu, dar toată pădurea este un mormânt. Rudele decedaților nu puteau vizita trupurile celor dragi, căzuți în cumplita crimă, până după moartea lui Stalin și până după destrămarea U.R.S.S..

Aducem un omagiu celor decedați în masacru și subliniem că tinerii naționaliști nu au motive de sărbătorit ziua de 1 Aprilie ca o zi a șotiilor și a păcălelilor, ci trebuie comemorată cu permanenta amintire a românilor căzuți sub furia trupelor sovietice în masacrul de la Fântână Albă și din alte zone, ale deportărilor, ale foametei și ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în nordul Bucovinei, ținutul Herța și întreaga Basarabie.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara