Home / BLOG / APEL PENTRU ABROGAREA LEGILOR ANTIROMÂNEȘTI

APEL PENTRU ABROGAREA LEGILOR ANTIROMÂNEȘTI

APEL PENTRU ABROGAREA LEGILOR ANTIROMÂNEȘTI

 

Motto: Când adevărul nu este liber, nici libertatea nu este adevărată

Românii care țin la libertatea, demnitatea și identitatea lor

semnalează existența unui cadru legislativ antiromânesc 

și  un precedent periculos pentru libertatea cuvîntului în România

 

Când spunem cadru legislativ antiromânesc sau legi antiromânești ne referim la acele legi care prevăd pedepse cu închisoarea pentru anumite idei exprimate în public:

 

Ordonanța lui Năstate: OUG 31/2002http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/34759

Legea antilegionară: 217/2015http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/170057

Legea Vexler: LR157/2018https://www.universuljuridic.ro/legea-nr-157-2018-privind-unele-masuri-pentru-prevenirea-si-combaterea-antisemitismului-prezentare-generala/

Legea “combaterii” antițigănismului: 2/2021http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/235923

Legea dictaturii corectitudinii politice: 134/2021 – completare la art.369 din Legea nr.286/2009 ( legea care prevede pedeapsa cu închisoare pentru “discriminare” – https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/pedepse-pana-la-3-ani-de-inchisoare-pentru-incitare-la-violenta-ura-sau-discriminare-legea-a-fost-votata-de-parlament-1580951 / http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19219).

Precedentul la care ne referim este condamnarea la închisoare cu amânare a românului Vasile Zărnescu[1] în primă instanță, colonel SRI în retragere, care a publicat studii despre holocaust în articole de presă și în cărțile sale „Sabin Orcan $uport€r” și „Holocaustul: Gogorița Diabolică” [2].

Putem să nu îl simpatizăm pe domnul Zărnescu și să nu fim de acord cu ce a scris, însă dacă Vasile Zărnescu ajunge la închisoare pentru ceea ce a spus sau scris, oricine poate ajunge la inchisoare pentru ceea ce spune sau scrie.

 

Totodată, s-a deschis un dosar penal pe numele lui Florin Dobrescu[3], secretar general al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, pentru „crima” de a fi organizat un parastas la Tâncăbești, comemorându-l pe Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul Mișcării Legionare, asasinat de autoritățile de stat lângă pădurea de la Tâncăbești în anul 1938.

Legea 217/2015 (supranumită ”legea antilegionară”) interzice orice referire pozitivă la Mișcarea Legionară. Subliniem faptul că Mișcarea Legionară a fost exonerată de acuzațiile de fascism la Tribunalul Internațional de la Nurnberg încă din 1945, nefiind considerată vinovată de vreun holocaust[4]. Florin Dobrescu face cunoscut faptul că Procuratura a invocat dispozițiile Art 2 lit. c din OUG 31/2002. Acesta definește noțiunea de persoană vinovată de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război ca fiind “persoana condamnată definitiv de către o instanță judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracțiuni de genocid, contra umanității, și de crime de război, precum și persoana din conducerea unei organizații al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanțe penale internaționale”. În acest sens, procurorul reține că, “în ceea ce îl privește pe Corneliu Zelea Codreanu, acesta nu a fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de genocid, contra umanității sau crime de război, persoana în cauză fiind condamnată în luna mai 1938 pentru ultraj adus unui demnitar în exercițiul funcțiunii, iar nu pentru infracțiunile limitativ prevăzute de textul de lege.” De asemenea, s-a reținut că “nici cerința privind constatarea caracterului criminal al organizației denumite <<Legiunea Arhanghelul Mihail>>, prin hotărârea unei instanțe penale internaționale, nu este întrunită”.

De asemenea, Parchetul a decis că evenimentul din 30.11.2019, de la Tâncăbești, care a constat într-o ceremonie religioasă de comemorare a lui Corneliu Zelea Codreanu, anunțată public ca “o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți”, nu implică o acțiune de promovare publică a cultului persoanelor respective sau a doctrine legionare, “fiind o exercitare a dreptului la libertate religioasă”. S-a reținut și faptul că “astfel de evenimente au fost organizate și în trecut, acestea desfășurându-se într-un climat de normalitate”, iar “ceremonia religioasă din data de 30.11.2019 a fost monitorizată de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov , care nu a raportat nereguli privind modul de desfășurare”.

Dosarul penal pe numele lui Florin Dobrescu a fost, ulterior, clasat.  Ne bucurăm că s-a făcut dreptate în acest caz și că nu a fost călcată în picioare libertatea religioasă pentru care s-a plătit cu sânge în închisorile comuniste și în stradă în Decembrie 1989. Dar ne punem întrebarea firească: în contextul existenței unor asemenea legi anti-constituționale, care reprezintă un atentat la drepturile și libertățile fundamentale, vom avea de-a face doar cu decizii favorabile în viitor, atunci când ONG-urile neomarxiste și politrucii vor face plângeri contra tuturor celor care exprimă opinii diferite de ale lor, incorecte politic și incomode pentru sistem?

 

Reamintim și faptul că, pe data de 8 iunie 2015, însăși Academia Română, prin Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, a emis un document[5] cu observații referitoare la proiectul de lege inițiat de parlamentarii PNL și adoptat de Senat în 8 aprilie 2014 (ulterior adoptat și de Camera Deputaților pe 23 iulie 2015 și devenit Legea 217/2015) prin care reconfirma faptul că Mișcarea Legionară ”nu întrunește, prin elementele de doctrină pe care le-a adoptat și promovat, un caracter ideologic fascist”. Acest document a fost semnat de către însuși directorul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, domnul Prof.Dr. Radu Ciuceanu. Dar acest document, emis de cea mai înaltă autoritate științifică a României, a fost complet ignorat de către deputații de la acea vreme care au adoptat Legea 2017/2015 în unanimitate negând, practic, autoritatea științifică a Academiei Române. S-a ajuns ca adevărul istoric să nu mai fie de competența istoricilor, ci să-l voteze parlamentarii. Mai mult, să decidă și condamnarea opiniilor incomode pentru sistem despre un anumite idei, organizații sau personalități, precum și sancționarea penală a celor ce se fac vinovați de ”delicte de opinie”.

 

În continuare, tovarășul Marco Maximillian Katz, directorul fondator al „Centrului pentru Monitorizarea și Combaterea Anti-Semitismului în România”, dovedit vameș șpăgar[6] și unul din cei care l-au dat în judecată pe Vasile Zărnescu, trimite o scrisoare lui Alexandru Muraru, reprezentantul guvernului pentru combaterea antisemitismului, cel care a elaborat „Strategia Naționala de Combatere a Antisemitismului, Xenofobiei și Discursului Instigator la Ură 2021-2023”[7] prin care îi cere să-l ancheteze pe profesorul Ion Coja, acuzându-l de antisemitism și negaționism.

 

Acest cadru legislativ descurajează cinstirea Sfinților Închisorilor, a luptătorilor anticomuniști și a deținutilor politici. Ne putem aștepta ca în cazul comemorărilor de la Aiud[8], Târgu-Ocna[9], Sâmbăta de Sus[10], Fortul 13 Jilava[11], Râmnicu Sărat[12], etc., organizatorii să fie incriminați și întemnițați. La fel în cazul parastasului pentru Ion Antonescu, organizat pe 1 iunie 2021 la Vaslui, preoților li s-a deschis dosar penal[13] și o televiziune a fost recent amendată[14] pentru că a difuzat un reportaj de la eveniment.

 

Banii celor care plătesc taxe și impozite statului român sunt folosiți pentru ridicarea unui planificat muzeu al holocaustului, prin care mulți români consideră că se urmărește defăimarea României[15], bugetul public finanțând și  Institutul Elie Wiesel[16], institut cu o activitate antiromânească dovedită prin încercările de a redenumi străzi și școli[17],  încercările de eliminare din spațiul public a statuilor unor personalități de mare importanță pentru cultura română[18], în majoritatea cazurilor pentru că acești teroriști culturali urăsc istoria luptei anticomuniste și personalităților omagiate le aplică eticheta de “antisemiți”. Este vorba de obsesia lor de a redenumit străzi ce poartă numele poetului Radu Gyr și filozofului Mircea Vulcănescu. Totodată doresc și dărâmarea bustului poetului Octavian Goga din Iași.

 

Ne întrebăm dacă nu cumva această atitudine atât de ”promptă” și ”furibundă” cu care se sesizează și lucrează institutul sus-numit nu este și o formă de „intimidare preventivă”  a celor care ar dori să reamintească publicului despre unele figuri care au contribuit, din importante funcții de conducere, la instaurarea comunismului de tip bolșevic în România și care au avut o anumită origine etnică: Ana Pauker (nume originar Hanna Robinson) – Ministru de Externe, Teohari Georgescu (Burah Tescovich) – Ministru de Interne, Alexandru Nicolschi (Boris Grunberg) – secretar general al Ministerului de Interne, Iosif Chișinevschi (Jakob Roitman) – vicepreședinte al Consiliului de Miniștri al României, Leonte Răutu (Lev Oigensten) – şeful Direcţiei de Propagandă şi Cultură,  Silviu Brucan (Saul Brukner) – redactor şef la Scânteia,  Leon Tismăneanu (Leonid Tismineţki) – şef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea din București, Valter Roman (Ernő Neuländer) – maior KGB, şef al Serviciului de Educaţie, Cultură şi Propagandă al Armatei, Ștefan Koller – director al Direcţiei cadre din Direcţia Generală a Penitenciarelor, Coloniilor şi Unităţilor de Muncă, comandant al Penitenciarelor Aiud și Văcărești și alții? Dar să nu uităm și de Max Goldstein[19] – conducătorul unui grup de anarho-comuniști care a pus în practică mai multe atentate cu bombă în anii ‘20 având ca țintă diverse personalități politice anticomuniste românești. Toți aceștia au luptat la vremea lor, de pe poziții comuniste, contra multora dintre cei cu care Institutul Elie Wiesel ”se luptă” și astăzi. Oare să fie și acesta un motiv pentru care nu a fost ridicat până acum un muzeu al ororilor comunismului din România?… Să nu uite Institutul Elie Wiesel faptul că au existat și mulți iudei care au suferit în temnițele comuniste, cum au fost Richard Wurmbrand sau Nicolae Steinhardt, pe lângă Wilhelm Filderman – fost șef al comunităților evreiești din România!

 

Documentul Strategiei Naționale de Combatere a Antisemitismului, Xenofobiei și Discursului Instigator la Ură 2021-2023 vorbește despre o instruire a personalului din administrație, poliție și învățământ cu privire la recunoașterea „crimelor de ură”, instruire pe care o asemănăm cu un proces de reeducare națională, după model stalinist.

 

Cine urmează să fie persecutat, târât prin tribunale, închis după gratii și să-i fie distrusă viața? Fiecare român care exprimă idei pro-românești în spațiul public!? În realitate, strategia lui Alexandru Muraru și a institutului Elie Wiesel pare a fi tocmai strategia de combatere a românismului și de stârnire a „antisemitismului, xenofobiei și discursului instigator la ură”!  Deci, de creare a  unui efect tocmai  invers scopului declarat, prin ințiativele iritante și provocatoare pentru români pe care le desfășoară pentru a-și justifica  funcțiile publice deținute și fondurie considerabile cu care sunt finanțați.

 

Reprezentanți ai societății civile libere au tras semnalul de alarmă prin câteva asociații care au organizat manifestații publice de susținere a românilor care sunt persecutați pentru ideile lor și de protest împtriva acestor legi antiromânești. Facem un apel să luați inițiativă pentru susținerea abrogării acestor legi liberticide. Afirmați dreptul la liberă exprimare a unui popor căruia i se spune că trăiește în democrație, dar i se incriminează istoria, ca pe vremea comunismului de tip bolșevic!

*

 

Descărcați acest APEL  și ajutați-ne să-l facem cunoscut opiniei publice, vă îndemnăm să îl distribuiți online. În cazul în care aveți acces la oameni politici, formatori de opinie sau ziariști, faceți copii și lăsați un exemplar acelor persoane.

Aceste legi ne afectează pe toți românii din țară, iar succesul acestei campanii pentru abrogarea lor depinde de implicarea fiecăruia dintre noi.

[1] https://www.incorectpolitic.com/ne-au-varat-in-stalinism-colonelul-vasile-zarnescu-fost-condamnat-la-inchisoare-pentru-ca-a-publicat-studii-despre-holocaust/

[2] https://www.academia.edu/45190092/Vasile_I_Zarnescu_HOLOCAUSTUL_gogorita_diabolica

[3] https://www.buciumul.ro/2021/02/21/dosar-penal-pentru-comemorarea-lui-codreanu-florin-dobrescu-este-cercetat-pentru-parastasul-de-la-tancabesti/

[4] https://www.justitiarul.ro/academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista/

; http://miscarea.net/miscarea-exonerare-fotin.htm ; https://foaienationala.ro/tribunalul-international-de-la-nurnberg-scos-de-acuzare-miscarea-legionara.html

[5] http://www.ziaristionline.ro/2015/07/08/exclusiv-academia-romana-miscarea-legionara-nu-a-fost-fascista-legea-antilegionara-o-operatiune-impotriva-presedintelui-klaus-iohannis-a-poporului-roman-si-a-evreilor-din-romania/

[6] https://www.cotidianul.ro/maximilian-katz-intre-spaga-pentru-duty-free-si-chestiunea-evreiasca-in-romania-i/

[7] https://www.incorectpolitic.com/wp-content/uploads/2021/05/Strategie-Combatere-Antisemtism-Monitorul.pdf

[8] https://www.buciumul.ro/2019/09/13/comemorarea-de-la-aiud-ziua-portilor-deschise-la-penitenciarul-aiud/ ; https://www.buciumul.ro/2011/09/16/la-memorialul-durerii-de-la-aiud-au-fost-comemorati-martirii-temnitelor-comuniste/ ; https://www.aiudinfo.ro/sfintii-inchisorilor-comuniste-comemorati-la-aiud-13358.html ; https://www.buciumul.ro/2019/09/14/domnilor-ati-invins/

[9] https://www.justitiarul.ro/comemorarea-lui-valeriu-gafencu-la-targu-ocna/ ; https://unupetrotus.ro/comemorarea-lui-gafencu-de-la-tg-ocna-expediata-in-anonimat-de-fetele-bisericesti-si-anul-acesta/

[10] https://www.buciumul.ro/2021/07/26/foto-la-sambata-de-sus-s-a-strigat-prezent-si-anul-acesta-zilele-rezistentei-tocmai-s-au-incheiat/

[11] https://limbaromana.org/revista/o-vizita-la-fortul-13-jilava-si-o-comemorare/ ; https://ogoranu.ro/2020/10/17/13-pentru-romania-comemorarea-luptatorilor-anticomunisti-executati-in-1953-la-jilava/

[12] https://www.iiccmer.ro/carusel-stiri/2019/slujba-de-comemorare-a-detinutilor-politici-anticomunisti/

[13] https://www.g4media.ro/400272.html

[14] https://www.paginademedia.ro/cna/televiziune-vaslui-amenda-cna-maresal-antonescu-20373767

[15] https://ortodoxinfo.ro/2021/10/13/muzeul-holocaustului-imperativ-national-cel-al-comunismului-mai-poate-astepta-sionistilor-la-noi-nu-a-fost-holocaust/

[16] https://www.adevarulonline.ro/dreptul-constitutional-la-libertatea-de-exprimare-este-pus-in-pericol-de-institutiile-statului/

[17] https://adevarul.ro/locale/constanta/condamnati-doua-oara-vrea-institutul-elie-wiesel-stearga-numele-doi-eroi-mircea-vulcanescu-radu-gyr-1_5974c97d5ab6550cb86a3505/index.html

[18] https://www.mesajul.ro/statuia-lui-octavian-goga-inscriptionata-cu-o-placuta-care-il-acuza-de-fascism-si-antisemitism/

[19] https://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatul_din_Senatul_Rom%C3%A2niei_din_1920

 

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara