Home / Actiuni / Ardealul era, este și va fi pământ românesc pentru totdeauna!

Ardealul era, este și va fi pământ românesc pentru totdeauna!

Membrii Comunității Identitare din Suceava s-au reunit pentru a comemora Dictatul de la Viena, transmițând un gând pios spre Ardeal.

La 30 august, 1940, jumătatea de nord a Ardealului ne-a fost răpită… Dar adevărul cel mai grav e că pământul românesc a fost cedat fără luptă, fără a trage măcar un glonț, deși poporul striga în stradă „Dați-ne arme!” pentru a-l apăra. Atunci, armata română și românii care au plecat în refugiu, în bejenie, cu gândul la reîntoarcerea grabnică, au compus versurile:

„Dac-am plecat, Ardealule, din tine,
Nu-i vina noastră, iarăși vom veni.
N-am fost învinși și nu vom fi nici mâine,
Când ceasul biruinței va sosi!”

Incompetența clasei politice de atunci și incapacitatea militară serioasă de auto-apărare a României, coroborată cu presiunea externă,  a avut o consecință gravă: persecutarea românilor din Ardeal. Această persecutare s-a sfârșit cu pierderea a multor vieți românești atât sub ocupația maghiară cât și în luptele de eliberare ce au urmat anului 1944 în urma cărora biruința visată la retragerea din 1940, a sosit.

Astăzi, gândul nostru se îndreaptă la acei frați români ce au suferit și pătimit. Să învățăm să ne iubim glia și frații! Să nu ne mai înstrăinăm pământul, să nu mai cedăm niciodată o palmă de pământ românesc fără luptă!

Ardealul era, este și va fi pământ românesc pentru totdeauna!

Trăiască România Mare, Unită și Liberă!

Distribuie

One comment

  1. Transilvania Invincibile Argumentum!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara