Home / Actiuni / Avram Iancu comemorat de Comunitatea Identitară

Avram Iancu comemorat de Comunitatea Identitară

Avram Iancu comemorat de Comunitatea Identitară
În data de 10 Septembrie 2023, o delegație a Asociației Comunitatea Identitară România s-a deplasat la Țebea, la mormântul lui Avram Iancu pentru a ne arăta respectul față de liderul revoluției române din Ardeal de la 1848-1849. Tinerii naționaliști au afișat un banner cu mesajul „Să punem pumnul în pipeptul furtunii!” inspirat dintr-un citat a lui Iancu: „Sau punem pumnul în pieptul furtunii, sau pierim”, un citat profund ce ne învață că, pentru a supraviețui, trebuie să luptăm pentru ce e al nostru indiferent dacă forțele dușmanilor sunt mai numeroase și mai puternice din punct de vedere material în acel moment.

La 151 de ani de la moartea sa, Crăișorul Munților a fost comemorat în cadrul Serbărilor Naționale de la Țebea, eveniment organizat în cinstea lui Avram Iancu de la începutul anilor 90 încoace. Din păcate festivalul se degradează tot mai mult pe an e trece. Dintr-un eveniment tradițional în onoarea celui ce a luptat și s-a sacrificat pentru libertatea și demnitatea neamului românesc în Transilvania, a devenit un prilej ca toate partidele politice corupte să-și facă reclamă și campanie electorală. Dar încă mai sunt tineri care n-au uitat de eroii naționali și care merg în locurile sfinte pentru neamul românesc, cu scopul de a îi cinsti pe aceștia.

Avram Iancu (1824 – 1872) a fost liderul revoluției române din Transilvania de la 1848-1849, A condus în luptă legiunile românești împotriva revoluționarilor unguri care doreau anexarea Ardealului la Ungaria, transformând Munții Apuseni într-o fortăreață de nepătruns. Deși revoluția maghiară a fost înfrântă, împăratul habsburgic Fratz Joseph nu a recunoscut drepturile românilor ardeleni, deși aceștia l-au ajutat contra armatei ungurești, iar în 1867 a creat dubla monarhie austro-ungară, în cadrul căreia românii din Ardeal, Banat, Crișana și Maramureș au fost supuși unei politici de deznaționalizare și maghiarizare. Astăzi, ca naționaliști, avem datoria să îl păstrăm în inimile noastre pe Avram Iancu, pe cel ce a luptat și s-a sacrificat pentru libertatea și demnitatea neamului său.

Citește și:

150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, Comunitatea Identitară prezentă la Țebea

Avram Iancu suntem toți! Comunitatea Identitară prezentă la Turda, pentru apărarea statuii lui Avram Iancu

 

 

Distribuie

Check Also

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș   Ziua Națională a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara