Home / Actiuni / Bătălia de la Vaslui marcată la ctitoria lui Ștefan cel Mare din Feleacu

Bătălia de la Vaslui marcată la ctitoria lui Ștefan cel Mare din Feleacu

În data de 10 Ianuarie 2024, s-au împlinit 549 de ani de la bătălia de la Vaslui. Lupta s-a dat în 1475 și e considerată una dintre cele mai mari înfrângeri din istoria islamului în fața unei armate creștine. Oastea moldovenească a lui Ștefan cel Mare și Sfânt a înfrânt armata otomană a lui Hadâm Suleiman Pașa, în ciuda diferenței mari de forțe. Turcii au suferit o înfrângere zdrobitoare, pierzând (după spusele unor cronicari) aproape toată armata. Prin victoria obținută, Ștefan cel Mare a devenit un erou al creștinătății, un apărător al pământului românesc și al Europei în fața urgiei islamice.

Militanții Asociației Comunitatea Identitară România din Cluj-Napoca, au marcat acest moment la biserica „Cuvioasa Parascheva” din satul Feleacu, o importantă ctitorie din Ardeal a lui Ștefan cel Mare. La bustul marelui voievod din fața bisericii, aceștia au afișat un banner cu chipul lui Ștefan și mesajul: „La Vaslui am salvat Europa”, făcând referire la importanța acestei bătălii și la nenumăratele lupte ale voievozilor români împotriva Imperiului Otoman, a cărui expansiune a fost oprită doar prin mari sacrificii.

Pericolul islamizării Europei este însă astăzi, mai mare ca niciodată. Dacă strămoșii noștri i-au ținut deoparte cu sabia pe invadatori, aceștia sunt astăzi primiți în Europa și în România cu viza și pașaportul, sau chiar fără nici un act. Politicienii corupți, aflați sub influența politicilor pro-imigrația ale UE, se fac complici la primirea a milioane de imigranți non-europeni (majoritatea musulmani) sub pretextul necesității forței de muncă, a ajutorării așa zișilor refugiați și a „îmbogățirii culturale”. În numele toleranței, s-a ajuns ca imigranții să se înmulțească pe banii și taxele autohtonilor, să comită atentate teroriste, crime, violuri și jafuri, să pornească revolte violente, să creeze rețele de crimă organizată și să pună stăpânire pe întregi orașe și cartiere. Aceste lucruri sunt deja o realitate în vestul continentului și a venit vremea ca românii să realizeze că imigrația masivă a unor populații alogene din Africa și Asia, reprezintă o amenințare la existența noastră ca neam. În acest context, toți eroii români și europeni care au luptat contra islamismului sunt niște exemple demne de urmat.

Distribuie

Check Also

Muncă voluntară la Parohia Ferentari

Mai multe săptămâni la rând, în zilele de sâmbătă din luna iunie, militanți ai Asociației …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara