Home / Actiuni / Horea Closca și Crișan – PREZENT

Horea Closca și Crișan – PREZENT

 

Horea Closca și Crișan – PREZENT

Tinerii naționaliști din Asociaţia Comunitatea Identitară România au fost prezenți la comemorarea eroilor-martiri Horea, Cloșca și Crișan, participând la marșul organizației “41 Pentru România”, aducând un omagiu Românilor care nu și-au plecat capul în fața stăpânirii antiromânești de la acea vreme.

Delegația Comunității Identitare a prezentat un banner cu mesajul “Horea, Cloșca și Crișan – PREZENT”.  Marșul a pornit de la Catedrala Încornoării, coloana a înaintat până la Dealul Furcilor, locul execuției martirilor români, unde s-au ținut cuvântări.

Enciclopedia Română arată că pe data de 28 octombrie 1784, fiind zi de târg la Brad, judeţul Hunedoara, un număr semnificativ de iobagi se aflau în această localitate. Crişan s-a dus la acest târg şi s-a întâlnit pe ascuns, sub podul de peste Criş, cu ţărani din mai multe sate din Zărand, pe care i-a convocat la o întâlnire la biserica din satul Mesteacăn, în ziua de 31 octombrie, duminică.

La puţine zile de la izbucnirea răscoalei Horea a trimis nobilimii maghiare, reprezentată prin Tabla comitatului Hunedoara, un ultimatum care cuprinde de fapt scopurile izbucnirii răscoalei. Punctele acestui program sunt:
„1. Ca nobilul comitat dimpreună cu toţi posesorii şi cu toată seminţia lor să pună jurământul sub cruce!”
„2. Nobilime (nemeşime) să nu mai fie, ci fiecare nobil, dacă va putea să capete vreo slujbă împărătească, să trăiască din aceea.”
„3. Stăpânii nobili să părăsească odată pentru totdeauna moşiile nobilitare.”
„4. Că dânşii (nobilii) încă să plătească dările întocmai ca poporul contribuabil plebeu.”
„5. Pământurile nemeşeşti să se împărţească între poporul plebeu, în înţelesul poruncii ce o va da Maiestatea Sa Împăratul.”

În contextul în care România este tratată ca o țară colonie de Uniunea Europeană (mai ales de către Austria, care îi trata pe români ca cetățeni de mâna a doua în timpul ocupației), otrăvită cu globalism și degenerarea morală, identitatea națională și istoria Românilor apar ca stâlpi de susținere pe care stă acoperișul blindat al sistemului imunitar românesc.

Chemăm alături de noi pe tinerii curajoși care vor să se implice în viața cetății, care aspiră să devină eroi ce pășesc cu toată talpa pe calea naționalismului, descoperindu-și adevărata menire.

E timpul să aducem un suflu nou în societate, prin jertfă și chemarea datoriei.

Să strigăm răspicat în ecoul vremurilor, în numele tuturor eroilor – PREZENT!

 

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara