Home / BLOG / Interviu acordat naționaliștilor polonezi de la 3Droga

Interviu acordat naționaliștilor polonezi de la 3Droga

De curând, am avut plăcerea să acordăm un interviu naționaliștilor polonezi de la portalul 3Droga (A treia cale). Interviul este despre Comunitatea Identitară, despre activitatea noastră, despre crezul ce-l urmăm, despre cum a luat naștere organizația și despre situația din România. Mai jos regăsiți textul integral:

1. Cine sunteți și cum ați avut ideea de a crea organizația? Cum a fost la început și ce ați realizat?

Suntem tineri naționaliști români, care luptăm pentru națiunea noastră și pentru credința creștin-ortodoxă. Am creat Comunitatea Identitară România la inițiativa mai multor camarazi din câteva centre universitare importante din România, deși nu toți suntem studenți. Unii dintre noi am fost militanți înainte, alții s-au implicat în luptă de când s-a născut mișcarea. Existăm ca organizație doar de 2 ani, deci se poate spune că suntem încă la început. Am realizat multe, recrutând noi membri, organizând mitinguri, construindu-ne imaginea atât în stradă, cât și online, făcând propagandă, obținând sedii etc. Avem încă un drum foarte lung de parcurs, deoarece misiunea noastră este una extrem de grea, dar și foarte frumoasă: să creăm o elită naționalist-creștină, de care neamul nostru are mare nevoie.

2. Ce înseamnă simbolul vostru? Este o idee originală sau un simbol cultural românesc?

Emblema noastră este alcătuită din două simboluri: Colul Morii (steaua cu 8 colțuri), care simbolizează Steaua Nordului, un ghid pentru călători, folosit de strămoșii noștri ciobani, care reprezintă lumina din întuneric. Este înconjurată de Draco, lupul dacic, un simbol al puterii folosit de strămoșii noștri daci, care sunt cei mai vechi locuitori ai acestui pământ.

3. Cum arată acțiunile voastre? Ce metode folosiți pentru propaganda naționalistă din țara voastră? Care sunt cele mai mari evenimente naționaliste din România la care participați?

Oricine își poate face o idee bună despre cum arată acțiunile noastre vizitând site-ul www.comunitateaidentitara.com. Am celebrat sărbători identitare românești, am afișat bannere cu mesaje incorecte din punct de vedere politic, am ajutat familii sărace cu alimente și alte resurse necesare, am restaurat monumente, am strâns deșeuri din păduri (ca naționaliști credem în protejarea și păstrarea curată a mediului înconjurător), am protestat împotriva legilor anti-românești și anti-naționaliste, am început să colaborăm cu alte organizații naționaliste (atât din România, cât și din străinătate), am făcut muncă de voluntariat la masa săracilor, am comemorat eroii naționali și am făcut multă propagandă în stradă.

Cele mai mari evenimente la care am participat și organizat au fost marșuri în ziua națională (1 Decembrie), când sărbătorim Marea Unire, unirea Vechiului Regat (Țara Românească și Moldova) cu provincii aflate până atunci sub ocupație străină: Basarabia, Transilvania, Banat, Maramureș și Bucovina, am organizat și am participat la mitinguri și marșuri pentru familie, împotriva propagandei neomarxiste și sodomite. Am avut un alt miting important de Ziua Drapelului Național (26 iunie), amintind oamenilor de importanța acestui simbol. Un alt eveniment important a fost organizarea primei noastre tabere naționaliste în luna Iulie a acestui an.

Din păcate, nu am putut organiza prea multe evenimente mari în public din cauza restricțiilor Covid19 luate de guvernul corupt, care este un dușman al libertății. Cu toate acestea, în ciuda restricțiilor, organizația noastră a crescut în această perioadă.

4. În numele organizației dvs. există cuvântul: „identitar”. Care este structura de bază a identității românești?

Identitatea românească este compusă dintr-o latură spirituală, credința noastră ortodoxă, care se manifestă și ca spirit colectiv și ne-a dat putere să rezistăm în istorie, într-o poziție geografică aflată la răscrucea imperiilor. Apoi, există o componentă biologică, sângele nostru european, pe care îl moștenim de la strămoșii noștri daci. Nimeni nu poate fi român dacă nu este european. O altă latură importantă a românismului este cultura noastră, toate tradițiile și obiceiurile noastre, modul nostru de viață, portul popular, sărbătorile noastre, simbolismul național românesc. Aici includem și frumoasa noastră limbă română, dacă un român o pierde și nu o mai vorbește, își pierde și identitatea românească. Pământul nostru este, de asemenea, foarte important pentru popor, legătura pe care o avem cu el de mii de ani nu poate fi furată de nimeni. Pe acest pământ, strămoșii noștri și-au trăit viața înaintea noastră,  aceștia sunt îngropați aici. În pământul acesta s-a scurs sângele sfinților și eroilor noștri.

5. Pentru naționaliștii polonezi, mișcarea naționalistă română este asociată în principal cu Căpitanul Codreanu și Legiunea sa. Puteți spune cititorilor noștri ceva mai mult despre eroii naționali români și despre autoritățile voastre politice?

Din păcate, nu putem vorbi liber despre acest subiect, despre Legiunea Arhanghelului Mihail sau Corneliu Zelea Codreanu. Din 2015, politicienii români din toate partidele au votat o lege antilegionară, care interzice orice opinie pozitivă asupra Mișcării Legionare. Legea este împotriva Constituției, împotriva drepturilor omului, împotriva dreptului internațional, împotriva libertății de exprimare, a libertății de asociere, a libertății politice, chiar și împotriva libertății religioase.

Mulți români pot merge la închisoare din cauza acestei legi, întrucât mulți oameni de aici îi privesc pe legionari drept eroi și unii dintre ei, cei care au trecut prin iadul închisorilor comuniste, sunt considerați sfinți și cinstiți ca atare. Mulți tineri au astfel de puncte de vedere acum. Trebuie să menționăm aici despre cazul lui Florin Dobrescu, liderul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu (numită după un partizan anticomunist), care este foarte probabil să fie judecat pentru organizarea unei rugăciuni pentru Corneliu Zelea Codreanu și alți 13 legionari asasinați. Vă puteți imagina că oamenii nu au voie nici măcar să se roage pentru sufletele celor care au fost brutal asasinați?

Unul dintre obiectivele Comunității Identitare este să apere libertatea de exprimare pentru naționaliști și să lupte pentru abrogarea tuturor legilor antiromânești care împiedică oamenii să-i onoreze pe cei pe care îi consideră sfinți și eroi, să aibă puncte de vedere incorect politice sau să critice membrii anumitor minorități.

6. Care este viziunea voastră despre România Mare și Marea Europă? Pentru ce luptați și ce vreți pentru națiunea voastră?

România Mare a fost România la apogeul ei teritorial, dar ar fi putut fi mult mai mare, deoarece teritoriul locuit de români este mult mai extins decât a fost țara noastră între cele două războaie mondiale. Luptăm pentru a uni într-o zi teritoriile care au fost odată ale noastre cu România. O Europă mare este o Europă a națiunilor, a statelor naționale libere și suverane. Acest lucru se poate realiza numai atunci când Uniunea Europeană se prăbușește ca predecesorul său, Uniunea Sovietică. Ziua aceea va veni cu siguranță. Trebuie, de asemenea, să creăm forță pentru a înlocui actualul sistem corupt cu o viziune tradițională și naționalistă.

7. Românii, în istoria lor, au fost împărțiți și astăzi trăiesc în două state, România și Moldova. Care este punctul vostru de vedere despre Moldova  ca stat și ce trebuie făcut cu această țară? Este posibilă unirea acestui stat cu România?

Republica Moldova aparține părții estice a voievodatului medieval al Moldovei, numită acum Basarabia. A fost ocupată de Rusia în 1812 și din nou în al Doilea Război Mondial. Dar a fost, este și va fi întotdeauna pământ românesc. Oamenii de acolo, în special tinerii, se trezesc și își doresc unirea cu România. Zeci de mii de soldați români au luptat și au murit pentru acel pământ, a fi împotriva unirii înseamnă a scuipa pe mormintele lor. Întrebați dacă este posibil să se unească Basarabia cu România? Unirea trebuie să aibă loc și va avea! Vor apărea probleme? Desigur! Dar împreună, uniți, vom fi mai puternici și le vom depăși!

8. 1.400,000 de unguri, numiți secui, trăiesc în România. Cum doriți, ca naționaliști europeni moderni, să abordați această problemă? Unde ar fi poziția ungurilor în statul național român?

În România trăiesc 1.227.623 de unguri, conform recensământului din 2011, secuii reprezintă cel mult jumătate din aceștia. Dar secuii nu sunt unguri, sunt un popor maghiarizat care și-a pierdut limba și identitatea.

În România au drepturi, pot să-și păstreze limba și cultura. Însă liderii lor politici doresc autonomie pentru zonele în care ungurii sunt majoritari, sau chiar pentru toată Transilvania, aceasta fiind doar prima etapă către independența regiunii și destrămarea României, urmând modelul din Kosovo. Respectăm toți ungurii care respectă românii și integritatea teritorială a României, dar sentimentele antiromânești și separatismul nu pot fi tolerate. Ca naționaliști români, nu le negăm dreptul la existență, dar atenția noastră este îndreptată spre interesele românilor, cei mai vechi locuitori și adevărații stăpâni ai acestui pământ.

9. În mass-media poloneză, rareori auzim despre problemele României și ale românilor. Care este situația politică actuală în țara voastră și unde este cu adevărat locul naționaliștilor români?

Situația politică de aici este un dezastru, este foarte haotică. Toate partidele sunt împotriva neamului, acest lucru se poate vedea din faptele lor. Toate partidele sunt slugi ale UE și a altor structuri străine. Adevărații naționaliști nu sunt reprezentați în Parlament, ci doar liberalii, socialiștii, neomarxiștii, minoritățile și conservatorii. Adevăratul loc al naționaliștilor români este la putere, conducând această țară în totalitate. Totuși, acest lucru nu poate fi realizat într-o viață, nu după ce elita naționalist-creștină a fost exterminată în închisorile comuniste. Va dura decenii să ajungem acolo și să rămânem acolo definitiv. Așadar, lupta noastră nu este politică în acest moment, scopul nostru este educarea și formarea tineretului în spirit tradiționalist și a-i îndruma pe tineri pe calea cea bună, spre victorie. Nu mai avem perspectiva timpului individual, ci aceea a timpului istoric. În această eră întunecată, noi suntem lumina și vom triumfa!

10. Tradiția noastră este că ultimele cuvinte să fie adresate celor ce iau interviul. Care este mesajul vostru pentru naționaliștii polonezi?

Luptați pentru neamul vostru și pentru patria voastră, educați tinerii, faceți-vă auzită vocea! Sperăm că într-o bună zi veți părăsi Uniunea Europeană și veți contribui la prăbușirea acesteia. Marea trezire a început! Organizațiile naționaliste poloneze sunt un exemplu pentru mulți naționaliști români. Apreciem mult ceea ce vedem acolo și dorim să colaborăm cu voi! Trăiască Polonia! Trăiască România! Trăiască Europa naționalistă!

Interviul poate fi vizualizat și aici: https://3droga.pl/wywiady/wywiad-z-rumunskimi-nacjonalistami-z-comunitatea-identitara-romania/

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara