Home / Actiuni / Marșul Românilor la Cluj – Comemorarea Dictatului de la Viena

Marșul Românilor la Cluj – Comemorarea Dictatului de la Viena

Militanții Comunității Identitare din Cluj-Napoca au participat, în data de 29 August 2021, la Marșul Românilor, eveniment de comemorare a Dictatului de la Viena, a victimelor regimului hortist și a refugiaților nevoiți să-și părăsească pământul și casele în fața ocupației ungurești. Manifestarea a avut ca scop și apărarea suveranității și unității României, precum și opoziția față de orice formă de separatism.

Marșul a fost organizat de Asociația Calea Neamului, iar la el au participat reprezentanți ai mai multor organizații naționaliste. Evenimentul a început după Sfânta Liturgie, participanții s-au adunat la Biserica Ortodoxă din Deal (cea mai veche biserică românească din Cluj-Napoca). Aceștia au asistat la un Te Deum oficiat de preoții bisericii, apoi au pornit în marș spre monumentul lui Horea, Cloșca și Crișan, la Monumentul Rezistenței Anticomuniste, la Statuia lui Mihai Viteazul, acțiunea încheindu-se în Piața Avram Iancu, unde s-au cântat cântece patriotice. În toate aceste locuri sfinte ale Clujului s-au rostit discursuri și s-au depus coroane de flori la monumentele eroilor.

Prin Dictatul de la Viena, pe 30 August 1940, România a pierdut nordul Transilvaniei, acesta fiind cedat Ungariei, susținută de Germania și Italia pe plan internațional, la acest act rușinos și-a adus contribuția masiv și politica dezastruoasă dusă de regele trădător Carol al II-lea. Mii de români au fost nevoiți să se refugieze pe pământul României rămas liber, iar în teritoriul ocupat între 1940 și 1944, au avut loc masacre anti-românești și au fost distruse biserici ortodoxe. Tinerii naționaliști nu vor uita niciodată acest episod din istoria noastră și vor lupta pentru unitatea teritorială a României.

Distribuie

One comment

  1. Nu pot decat sa ma inlicn in fata voastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara