Home / BLOG / Opinia mea despre politică

Opinia mea despre politică

Opinia mea despre politică

Nu există și nu va exista niciodată un conducător absolut. Toți au avut greșeli mai multe sau mai puține. De la fiecare se poate învăța ceva oricât de rău ar fi. Orice om cu capul pe umeri va putea învăța din greșelile altuia. De aceea nu există și nu poate exista conducător suprem, ideal, perfect și fără de pată.

Există conducători răi și mai puțini răi, buni sau mai puțin buni, dar nu ideali. Când lumea va vedea un conducător fie el președinte, rege sau împărat pe care îl va considera ideal acela va fi cu siguranță Antihristul. De aceea eu nu cred în partide politice și politicieni. Cât despre regimuri politice… Ce pot să spun. Meritocrația este cel mai bun regim la ora actuală. Democrația? Praf în ochi. Politică? Noi nu facem. Singura politică pe care o avem, ,,este aceea a iubirii de neam şi a apărării drepturilor lui sfinte.”

Cât despre supunerea față de stăpânire, să nu ne îmbătăm cu apă rece.

Ne supunem atâta timp cât este în avantajul nostru și spre folosul nostru, ne smerim când e cazul, dar nu ne injosim în fața nimănui. Până și Mântuitorul a spus să dăm Cezarului ce este al Cezarului, dar să nu dăm și ce nu ii aparține. Îmi aduc aminte de un cioban care s-a întâlnit cu împărăteasa Maria Terezia a Austriei care i-a cerut acestuia să își lepede credința, iar ciobanul i-a răspuns pe măsură: ,,Dacă îți trebuie cojocul de pe mine, ți-l dau cu tot dragul, dar sufletul eu nu mi-l dau pentru nimic în lume.”

În ziua de azi nu medicul își spune cuvântul, ci politicul. Nu Biserica are cuvântul, ci politicul. Nu judecătorul, ci politicul. Trăim într-o lume influențată exagerat de politic. Și totuși a cui este vina? Nu a lor, ci a noastră dacă stăm și hibernăm în somnul cel de moarte în care ne-a adâncit barbarul politic.

Să nu uităm că toți suntem vinovați într-o măsură mai mică sau mai mare: fie pentru tăcere, fie pentru greșelile trecutului, dar cu toții pentru că am suportat. Istoria nu va uita asta. Așadar, români, deșteptați-vă din somnul cel de moarte, pentru c-am dormit destul.

Andrei Teutișan, Reflexii

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara