Home / Actiuni / Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

În data de 24 Iunie 2022 s-au împlinit 95 de ani de la întemeierea Mișcării Legionare (24 Iunie 1927), cea mai influentă organizație naționalistă din istoria României. Totodată, s-au împlinit și 7 ani de la adoptarea legii anti-legionare de către Camera Deputaților (24 Iunie 2015), după ce în aprilie 2014 a fost votată în Senat. Legea 217/2015 reprezintă un atentat împotriva libertății de exprimare, a libertății religioase, a dreptului la opinie politică, a dreptului la liberă asociere, a libertății de cercetare, nu respectă Constituția României și legislația internațională. Aceasta a fost votată de aproape toți parlamentarii celor două camere, prezenți în Parlament când s-a discutat subiectul, existând doar 3 abțineri! Practic, o adunătură de derbedei politici au votat că Mișcarea Legionară a fost o organizație fascistă și că cine exprimă o opinie pozitivă în public despre legionari poate să ajungă la închisoare!

Membrii Asociației Comunitatea Identitară România au protestat în această zi contra acestei legi abuzive, de inspirație comunistă. La Cluj-Napoca a fost afișat un banner cu mesajul: „Legea anti-legionară e o rușine națională”. Considerăm o rușine faptul că la 32 de ani de la revoluția din 1989 (e drept, o revoluție confiscată de „foști” comuniști), când sute de tineri și-au vărsat sângele ca poporul român să trăiască în libertate, există o asemenea lege demnă de epoca întunecată a stalinismului din anii ’50. Este o rușine națională că există posibilitatea ca un tânăr să ajungă în spatele gratiilor pentru o postare pe rețelele sociale considerată pro-legionară sau pentru un tricou cu o personalitate interzisă de această lege totalitară.

Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

Militanții Comunității Identitare din Iași s-au deplasat la Mănăstirea Cetățuia unde au afișat mesajul: „Libertatea noastră e mai presus de legea voastră”, semnalând faptul că nicio lege nu poate fi mai presus de drepturile și libertățile garantate de Constituție, legea fundamentală a statului, votată în mod democratic de cetățeni. La Târgu Mureș, mesajul a fost unul critic la adresa politicienilor corupți ce au votat legea: Politicieni corupți, hoți, trădători și inculți, ați emis „legea anti-legionari” nr. 217/2015… Vă e teamă că vor învia și vă vor pedepsi?

Camarazii noștri din Suceava au protestat împotriva legii nedrepte, afișând mesajul: „Legea anti-legionară este trădare de țară”. Prin dorința de a condamna la pușcărie naționaliști, pentru vina de a-și iubi țara, pentru opinii incorect politice, pentru că au o părere nonconformistă și neacceptată de sistem, clasa politică a comis un nou act de trădare națională.

Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

Pentru libertate! Protest împotriva legii anti-legionare

Menționăm clar că această acțiune e doar una de protest împotriva unei legi anti-românești și totalitare, nicidecum o încălcare a acesteia! Chiar dacă nu suntem de acord cu legea anti-legionară, votată de Parlament și promulgată de președinte sub influența Institutului „Elie Wiesel”, Comunitatea Identitară a acționat mereu în cadrul legii! Nici nu încurajăm pe nimeni să încalce legea, fie aceasta chiar una nedreaptă. Din aceste motive, din nefericire, nu putem aduce în discuție argumente de niciun fel în favoarea Mișcării Legionare. S-a ajuns în mod penibil și absurd să nu poată fi dezbătut un subiect într-o țară așa-zis democrată, dar încă avem libertatea să criticăm o lege și pe cei care au implementat-o! Ne întrebăm, însă: pentru cât timp? Căci pe zi ce trece ne îndreptăm tot mai mult spre comunism. Românii ce au simpatii ce nu sunt tolerate de legea anti-legionară, oameni care nu au făcut rău nimănui, riscă să ajungă în spatele gratiilor, să se aleagă cu dosare penale și să fie târâți prin tribunale! În acest timp, politicienii corupți care au distrus și jefuit România se lăfăie în lux, se bucură de salarii grase și de pensii speciale! Nedreptatea a ajuns lege și democrația a fost transformată într-o glumă proastă! Asociația Comunitatea Identitară România va continua să lupte pentru dreptul la liberă exprimare și ne rugăm la Dumnezeu pentru ziua când dreptatea și justiția vor triumfa, iar această lege va fi abrogată!

Distribuie

Check Also

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș   Ziua Națională a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara