Home / BLOG / Revoltele agricultorilor se răspândesc în toată Europa

Revoltele agricultorilor se răspândesc în toată Europa

Revoltele agricultorilor se răspândesc în toată Europa

Probabil că ați auzit despre revoltele agricultorilor care se răspândesc în toată Europa. În mod evident, mass-media mainstream prezintă în mod eronat această problemă, dar majoritatea mijloacelor de informare alternative nu par să fi realizat întreaga amploare a înșelăciunii. Fermele sunt închise sub pretextul reducerii emisiilor de azot. Cea mai mare sursă a acestor “emisii” este gunoiul de grajd. Pentru a reduce cantitatea de gunoi de grajd cu 30% (care este ținta lor), ar fi necesară reducerea cu aceeași cantitate a mărimii efectivelor de animale. Acest lucru înseamnă sacrificarea animalelor. Reducerea intenționată a producției de hrană în condițiile în care întreaga lume se confruntă cu o criză alimentară ar fi un act criminal, chiar dacă premisa că aceste “emisii” contribuie la schimbările climatice ar fi legitimă. Dar dacă publicul ar avea o mai bună înțelegere a agriculturii și a chimiei, și-ar da seama că întreaga justificare este neștiințifică și lipsită de sens.

Cea mai frecvent utilizată formulă de îngrășământ se numește NPK. “N” înseamnă azot. “P” și “K” sunt pentru fosfat și potasiu. Azotul facilitează producția de frunze, amidon și proteine. Atunci când acesta este deficitar, culturile sunt atrofiate. Mai puțin azot = mai puțină hrană.

Azotul din gunoiul de grajd nu se transmite deloc în aer și nu are niciun impact asupra calității aerului sau a temperaturii. Atunci când gunoiul de grajd brut este gestionat greșit, acesta POATE dăuna ecosistemelor acvatice, dar aceasta este o problemă care poate fi rezolvată prin captarea nutrienților și prin compostare. Gunoiul de grajd compostat este net superior îngrășămintelor industriale, deoarece conține un spectru mai larg de nutrienți. Fabricarea îngrășămintelor industriale este, de asemenea, foarte intensivă din punct de vedere energetic și provoacă mult mai multă poluare. Mineritul fosfaților, de exemplu, este foarte distructiv, iar produsul final conține adesea metale grele și elemente radioactive care se concentrează în sol și în apă. Motivul pentru care agricultura convențională a ajuns să se bazeze pe NPK artificial nu este că acesta era mai bun decât gunoiul de grajd, ci pentru că era mai ieftin. Motivul pentru care a fost mai ieftin este că energia era ieftină (căutați metoda Haber Bosch). Pe măsură ce costurile energiei au crescut vertiginos, acest lucru nu mai este cazul. Ca urmare, cererea de gunoi de grajd a crescut dramatic, dar nu există suficient pe piață pentru a compensa deficitul de îngrășăminte industriale. Ce credeți că se întâmplă dacă se reduc efectivele existente?

Pentru cei care locuiesc în țările care implementează aceste politici nebunești (nu este vorba doar de Europa), mesajul pe care fermierii l-au rostit cu tractoarele săptămâna trecută (“HELP! No Farmers No Food”) ar trebui luat în serios. Aceste ferme sunt colacul vostru de salvare. Ele trebuie apărate cu orice preț. În niciun caz animalele lor nu trebuie sacrificate. Cu toate acestea, salvarea lor va necesita mai mult decât proteste sau activism online.

Lipsa îngrășămintelor, a combustibilului și a hranei pentru animale este abia la început și nu poate fi anulată pur și simplu. Consecințele deciziilor proaste luate în prima jumătate a anului 2022 conduc la criza actuală, iar deciziile proaste luate acum pregătesc terenul pentru foametea din 2023 și de după. Singura modalitate de a preveni acest lucru este ca fermierii să treacă rapid la practici agricole care să nu se bazeze pe combustibili fosili, îngrășăminte industriale, pesticide sau furaje pentru animale. Acest lucru nu va fi ușor. Implică mult mai multă muncă manuală, utilizarea animalelor de muncă (pentru a trage plugurile și a transporta materiale) și o utilizare mai inteligentă a drenajului și a retenției nutrienților. Pentru a reuși acest lucru, fermierii vor avea nevoie de ajutorul dumneavoastră. Dacă foametea nu este genul tău de ceai, ai putea să te gândești să te oferi voluntar la aceste ferme și să-i ajuți să își reducă dependența. Combinați-vă abilitățile. Construiți economii alternative. Aceasta nu va mai fi o alegere de stil de viață. Este o chestiune de viață și de moarte.

Gabriel D.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara