Home / BLOG / Români, de-a lungul istoriei ați fost o lumină în lume. Nu uitați cine sunteți, de unde veniți și încotro vă îndreptați!

Români, de-a lungul istoriei ați fost o lumină în lume. Nu uitați cine sunteți, de unde veniți și încotro vă îndreptați!

Români, de-a lungul istoriei ați fost o lumină în lume

Nu uitați cine sunteți, de unde veniți și încotro vă îndreptați!

 

Români, de-a lungul istoriei ați fost o lumină în lume. Numai cele mai puternice și uimitoare opere de artă au putut surprinde măiestria voastră de lupte și jertfe. Ați fost întotdeauna un exemplu de forță și disciplină. Cântecul despre vitejia faptelor voastre inspiră eroism și curaj. Doinele de jale despre suferințele voastre smulg lacrimi din ochi. Iar trădările care s-au izbit de pieptul vostru de fier stârnesc răscoala unei inimi însetată de dreptate.

De la înalta civilizație și spiritualitate a dacilor până la războaiele răzeșilor lui Ștefan împotriva otomanilor, de la sublimul și absolutul român Eminescu și până la eroii istoriei recente, despre care nu avem voie să vorbim liber, suma elementelor constitutive ale ființei voastre arată mereu o inteligență ridicată și o înțelepciune bătrânească.

Nu uitați cine sunteți! Sunteți frumusețea întruchipată și continuarea bravilor eroi, sânge din sângele făuritorilor de istorie și destine. Forța avangardei traco-danubiano-pontice. Sunteți intelectuali, filozofi și inovatori, fii de daci. Sunteți regi și stăpâni pe Pământul Românesc. Îmbrățișați Românismul din nou!

Nu uitați de unde veniți! De dinainte să existe istorie scrisă, de la începutul timpului, fragment al creației primordiale, părinți ai civilizației europene, vă trageți din titani ca Burebista, ca Decebal. Veniți de departe, de când se ținea sfatul bătrânilor cu înțelepții Kogaionului, veniți din vremuri cu cavaleri și voievozi ce poartă săbii ce sclipesc în soare. Veniți din focul luptelor pentru neatârnare, veniți din iureșul războiului cel mare, veniți cu baioneta însângerată de la Mărășești, de unde ne-ați adus Unirea.

Nu uitați încotro vă îndreptați! Priviți în zare, la orizontul destinului românesc scăldat în razele aurii ale Soarelui sfânt de pe cer. Priviți și contemplați ce se așteaptă de la voi, cântăriți misiunea sfântă cu care v-ați născut și acționați ca atare, luptați pentru viitorul liber al României de mâine!

Faceți lucrarea cea dreaptă, care să-i facă pe strămoșii voștri să fie mândri!

Gabriel D.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara