Home / BLOG / Solidaritatea României cu Armenii în Conflictul din Nagorno-Karabakh

Solidaritatea României cu Armenii în Conflictul din Nagorno-Karabakh

 Solidaritatea României cu Armenii în Conflictul din Nagorno-Karabakh

În fața conflictului în curs din Nagorno-Karabakh, adevărații Români exprimă susținere și solidaritate față de poporul armean în lupta sa pentru apărarea teritoriului, identității și vieții. Această situație tensionată și delicată necesită înțelegere și sprijin din partea comunității internaționale pentru a găsi o soluție constructivă.

Nagorno-Karabakh este o regiune cu o istorie și o comunitate înrădăcinată în locurile sale, iar etnicii armeni trăiesc aici de generații întregi. Dreptul lor la autodeterminare și la un viitor sigur trebuie să fie respectat.

Blocada ilegală și întreruperile de resurse esențiale aduc suferință populației locale, amenințându-le viața și bunăstarea. Astfel de acțiuni nu pot fi tolerate și trebuie să fie condamnate de comunitatea internațională.

Românii încurajează toate părțile implicate să apeleze la dialog și negocieri, căutând astfel o soluție pașnică și durabilă și la terminarea acestui conflict. Este esențial să se evite orice escaladare a violențelor și să se prioritizeze binele comun.

În aceste vremuri dificile, adevărații români reiterează angajamentul lor pentru promovarea păcii, stabilității și a drepturilor omului în întreaga regiune. Ne alăturăm apelurilor la o încetare a ostilităților și la găsirea unei soluții care să aducă pacea și prosperitatea în regiunea Nagorno-Karabakh.

Gabriel D.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara