Home / BLOG / Un exemplu de urmat: cazul apărării bustului lui Mircea Vulcănescu din București

Un exemplu de urmat: cazul apărării bustului lui Mircea Vulcănescu din București

Un exemplu de urmat: cazul apărării bustului lui Mircea Vulcănescu din București

Pentru că românii cu conștiința vie au protestat în stradă purtând icoane și cărțile lui Mircea Vulcănescu, în timp ce în clădirea Primăriei avea loc ședința Consiliului Local al Sectorului 2 al Capitalei în care urma să se discute demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu și alți reprezentanți ai străzii își prezentau argumentele, aceasta au determinat Consiliul Local să ia decizia corectă, în ciuda presiunilor și promisiunilor făcute de Institutul „terorist-cultural” Elie Wiesel.

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, împreună cu alte organizații, a mobilizat românii cu conștiința vie pentru apărarea memoriei martirului Mircea Vulcănescu și oprirea demolării bustului acestuia, iar reacția rapidă a societății civile locale (și reale) a determinat Consiliul Local să ia decizia corectă.  A fost un exemplu deosebit de coalizare, pentru un scop comun, a diverși specialiști ce au făcut demersuri, au pregătit documentația transmisă consilierilor locali și a expus-o  în sala de ședințe sau au organizat mitingul din afara primăriei, aducând laolaltă simpli cetățeni  sau membrii a diverse organizații civice sau politice, trecând și peste potențiale orgolii care ar fi putut dăuna acestei coalizări. O relatare mai detaliată a unuia dintre organizatori, aici: https://www.buciumul.ro/2022/12/29/dupa-victoria-de-la-sectorul-2-cateva-consideratii/

O reacție asemănătoare a societății civile locale a avut loc și la Cluj-Napoca anul acesta (2022) atunci când s-a aflat că în Primăria condusă de Emil Boc se discuta dărâmarea Crucii Eroilor Neamului de pe Cetățuie. Nu a fost nevoie a se face un protest în stradă, dar presiunea locală a determinat o răzgândire a planurilor autorităților locale (deși acest subiect necesită în continuare atenție).

Tot la Cluj-Napoca, în anul 2017, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne și a Prefecturii Cluj s-a impus într-o ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca un proiect de schimbare a denumirii străzii „Radu Gyr” cu altă denumire, dar în urma a peste 6000 de solicitări de respingere a acestui proiect, primarul Emil Boc a retras acest punct de pe ordinea de zi a ședinței respective. Dar la începutul anului 2022 reprezentanții USR Plus au depus o interpelare la Primăria Cluj-Napoca prin care au solicitat, din nou, redenumirea străzii invocând același argumente ca în anul 2017. Îndrăznim să afirmăm că interpelarea se bazează tot pe „studiile” și pe „consilierea” aceluiași Institut Elie Wiesel, promotorul principal al terorii neobolșevice în România.

Acestea sunt exemple pozitive în care s-a demonstrat că reacția energică a comunității locale (cu argumente, documente și însuflețire) a avut efect. Nu același lucru se poate spune despre hotărârea demorării statuii ecvestre a voevodului Mihai Viteazul din municipiul Oradea în anul 2019 (cu promisiunea reamplasării ei în altă piață, dar care astăzi se găsește distrusă într-un depozit) sau cu mutarea statuii lui Avram Iancu din centrul municipiului Turda în altă zonă mai puțin vizibilă din oraș. Acestea sunt doar două exemple negative unde letargia sau lipsa de reacție a cetățenilor locali într-un număr suficient de mare pentru a crea presiune au favorizat materializarea deciziilor administrației publice locale.

Exemplul apărării statuii lui Mircea Vulcănescu din Capitală poate fi urmat și cu alte ocazii. Observăm că reacția energică, rapidă, pe căi legale, cu documente, argumente, solicitări dar și susținute prin protestul stradal într-un număr suficient de mare, pot schimba decizii ce par a fi implacabile. Iar un alt „instrument” cu efecte pozitive „surprinzătoare” utilizat în acest caz și care a completat acțiunile enumerate mai sus (fapt mărturisit de către participanți) a fost rugăciunea către Dumnezeu (Sfânta Treime: Tatăl + Fiul Iisus Hristos + Duhul Sfânt) și Sfinții Săi care pot inspira, pot schimba în chip nevăzut gândurile oamenilor, pot schimba stări de spirit și pot schimba mentalități.

STAREA DE VEGHE trebuie să continuie deoarece inițiative de acest tip vor continua să apară, fie la cheremul aceluiași institut anti-românesc Elie Wiesel, fie a altora! Dar „lupta cu morții” acestui Neam se poate termina într-un singur mod: Reînvierea Românismului!

Cristian V.

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara