Home / Actiuni / Acțiune filantropică la așezământul social al Mănăstirii Dumbrava

Acțiune filantropică la așezământul social al Mănăstirii Dumbrava

În postul Nașterii Domnului, militanții Comunității Identitare din Cluj-Napoca s-au deplasat la Mănăstirea Dumbrava (județul Alba), unde au dus ajutoare pentru copiii de la Așezământul Social „Sfânta Veronica”. Centrul de la mănăstire este casă pentru 130 de copii orfani sau abandonați de părinți. A fost finalizat în 1999 și este cămin pentru copii, bătrâni, suferinzi și chiar mame care au nevoie de ajutor. Părintele Vasile Crișan, ctitorul locașului, împreună cu obștea de maici, au reușit să ofere o comunitate, condiții decente, hrană, educație și bucurie celor aflați în situații dificile.

Tinerii naționaliști au cumpărat și au donat pentru copiii orfani alimente, dulciuri, fructe, produse de igienă și de curățenie în valoare de 2500 de lei. Rămânem fideli promovării spiritului filantropic în comunitatea locală și naţională, obiectiv important încă de la întemeierea asociației. Nu am făcut acest gest doar pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, această acțiune fiind una dintr-o lungă serie de activități similare făcute în mod constant, indiferent de perioada anului.

Mănăstirea Dumbrava, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir” a fost întemeiată în anul 1996, la limita județelor Alba și Cluj, în apropierea comunei Unirea. A fost ridicată pe locul unde, în 1703, a fost martirizat preotul Ioan, apărător al ortodoxiei și opozant al uniației, ars de viu într-o căpiță de fân. Locașul nu este numai un centru spiritual, fiind în același timp un așezământ social ce oferă ajutor celor aflați în nevoie.

Mulțumim cu această ocazie tuturor camarazilor, simpatizanților și prietenilor noștri, care ne-au ajutat cu donații, pentru a putea oferi cele necesare copiilor aflați în dificultate. Orice sumă, oricât de mică, a contat, mai ales în aceste vremuri grele de criză economică. Iar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să ducem totul la capăt. Vom continua să organizăm acțiuni caritabile pentru românii nevoiași. Toți cei care vreți să ne dați o mână de ajutor, puteți face o donație în contul Asociației Comunitatea Identitară România de mai jos, sau să ne contactați la info@comunitateaidentitara.com. Implicarea voastră contează!

Transfer LEI: RO84RNCB0837166157700001

Transfer EURO: RO57RNCB0837166157700002
Codul SWIFT: RNCBROBUXXX

Citește și:

Acțiune în sprijinul vieții născute și nenăscute

Acțiune filantropică la Așezământul Social Sfântul Onufrie

Acțiuni caritabile

Acțiune caritabilă la centrul maternal Maternus

Cluj-Napoca: voluntariat la masa săracilor

Acțiune caritabilă la Iași, Comuna Voinești

Comunitatea Identitară Cluj a mai ajutat o familie săracă

Inițiativă Filantropică

Acțiuni de ajutorare a românilor nevoiași  în Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Iași

Acțiune caritabilă sprijinită de Comunitatea Identitară

Comunitatea Identitară ajută românii și în timpul Pandemiei

Sprijinind românii aflați în dificutate

Comunitatea Identitară alături de familile nevoiașe din Cluj

Distribuie

Check Also

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș

Ziua Națională a Costumului Tradițional a fost sărbătorită în județul Mureș   Ziua Națională a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara