Pe 15 Ianuarie 2024, s-au împlinit 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, părintele naționalismului românesc și totodată, poetul național al României. Cu această ocazie, tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au sărbătorit această zi (dată care marchează și ziua culturii naționale) la Cluj-Napoca, la statuia acestuia din fața Teatrului Național. Membri organizației au realizat un banner cu chipul marelui geniu și mesajul: „Mihai Eminescu eternul incorect politic”.
Celebrarea a început cu rugăciunea Tatăl nostru, apoi au fost aprinse lumânări la monument și a fost depusă o coroană de flori cu panglică tricoloră pe care scria: „Mihai Eminescu – românul absolut”. Au urmat apoi discursuri ținute de Codrin Goia, liderul Comunității Identitare și de către camaradul Nicolae Marchiș. În cuvântările celor doi s-a vorbit mai puțin despre poetul Mihai Eminescu și mai mult despre Eminescu ca militant naționalist și gazetar tradiționalist. S-a pus accentul pe opera sa politică și pe lupta acestuia pentru unificarea tuturor pămțnturilor românești, precum și pe critica dură ce o aducea politicienilor corupți, alogenilor și trădătorilor de neam. S-a adus în discuție importanța personalității și operei acestuia pentru identitatea noastră națională. Apoi, s-a atras atenția asupra războiului dus de autoritățile corupte împotriva monumentelor românești în toată România, în paralel cu existența a numeroase monumente anti-românești și ridicarea unor noi astfel de simboluri ca o insultă la adresa românismului. La sfârșit a fost recitată poezia „Doina”, creație eminesciană cu un puternic mesaj naționalist și identitar, ce în prezent lipsește din manualele școlare.
Înainte de a fi un poet fără egal, Mihai Eminescu a fost un gazetar tradiționalist și un militant naționalist. Mult mai puțin cunoscută decât activitatea sa artistică, e opera sa filosofică și politică. Această latură fundamentală a sa e complet ignorată în școli, la orele de limba română și istorie.Ca tradiționaliști îl prețuim pe geniul ce a fost Mihai Eminescu pentru că și-a pus în folosul neamului darurile ce le-a primit de la Dumnezeu. A luptat pentru unitatea românilor și unificarea tuturor teritoriilor românești, a criticat dur și aspru corupția, mentalitatea parazitară și anti-românismul, a condamnat trădarea și a devenit un simbol etern al identității și demnității românești. Pentru efortul său dezinteresat în slujba națiunii române, a fost internat cu forța într-un sanatoriu și injectat cu mercur sub pretextul aplicării unui tratament, find practic asasinat pentru că a îndrăznit să iubească România.
A fost mereu un om incomod pentru dușmanii românismului. În perioada comunistă a fost considerat doar un poet, autor al unor opere ca „Somnoroase Păsărele” sau „Împărat și Proletar”, lucrări ce nu cuprind nici o fărâmă din esența acestui mare om. După 1989 a fost supus batjocurii de către tot felul de pseudo-intelectuali ratați, opera sa find reinterpretată, răstălmăcită și considerată depășită. Astăzi, avem convingerea că Mihai Eminescu ar fi considerat un etern incorect politic a cărui idei riscă să ardă fundamentele șubrede pe care se sprijină modernismul corupt și imoral.