Home / BLOG / Corneliu Zelea Codreanu comemorat de naționaliștii basarabeni, dacă evenimentul avea loc în România, puteau avea probleme cu legea! Ți se pare normal?

Corneliu Zelea Codreanu comemorat de naționaliștii basarabeni, dacă evenimentul avea loc în România, puteau avea probleme cu legea! Ți se pare normal?

Corneliu Zelea Codreanu comemorat de naționaliștii basarabeni

Corneliu Zelea Codreanu comemorat de naționaliștii basarabeni, dacă evenimentul avea loc în România, puteau avea probleme cu legea! Ți se pare normal?

Un grup de tineri naționaliști români din Republica Moldova l-au comemorat pe Corneliu Zelea Codreanu, liderul și fondatorul Legiunii Arhanghelului Mihail. Aceștia s-au rugat la o biserică din Chișinău pentru el și pentru cei 13 legionari (Nicadorii și Decemvirii) asasinați împreună cu acesta din ordinul regelui trădător Carol al II-lea în noaptea Sfântului Andrei, în 29-30 Noiembrie 1938.

La 85 de ani de la această crimă, orice referire pozitivă la Mișcarea Legionară și la personalitățile care au făcut parte din aceasta este considerată fapt penal în România, din cauza legii 217/2015 (legea anti-legionară) dată de fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, aflat sub influența institutului neomarxist, antiromânesc, „Elie Wiesel”. Această lege e anti-românescă, anti-democratică, încalcă Constituția României, drepturile omului, libertatea de opinie, libertatea religioasă și legislația internațională, creând posibilitatea ca autoritățile să comită abuzuri împotriva celor ce gândesc incorect politic, a celor ce au viziuni diferite față de sistemul corupt. Mai multe despre asta am scris în Apelul pentru abrogarea legilor anti-românești.

Menționăm aici doar faptul că Florin Dobrescu, secretarul Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” a fost cercetat penal după ce a fost făcută o plângere împotriva sa, pentru un simplu parastas în memoria lui Corneliu Zelea Codreanu! O slujbă religioasă pentru morți devine motiv ca cineva să poată ajunge judecat și condamnat la închisoare într-un stat al Uniunii Europene ce se pretinde a fi democrat! Asemenea legi și abuzuri sunt demne de perioada neagră a anilor ’50, când domnea stalinismul. Ți se pare normal ca într-o țară unde sute de tineri au murit în Decembrie 1989 să trăim în libertate și chipurile făra comunism, un cetățean cinstit să poată ajunge în spatele gratiilor, alături de hoți, criminali și violatori, pentru că s-a rugat pentru niște personalități ce nu sunt pe placul politrucilor ce dictează în țara noastră?

În Basarabia, precum și în orice alt loc din lumea asta, nu există nici o lege de inspirație totalitară prin care tot ce ține de legionarism să fie considerat fapt penal și asimilat cu infracțiunile. Oare dacă tinerii basarabeni ar fi făcut comemorarea pe malul celălalt al Prutului, riscau să fie târâți prin tribunale? Oare e drept ca mulți români care îi consideră eroi pe legionari să își riște libertatea de fiecare dată când se exprimă în public, făra a face rău nimănui? Să dea Dumnezeu să vină ziua victoriei împotriva tiraniei marxismului cultural și a corectitudinii politice, când legea anti-legionară și alte legi anti-românești vor fi abrogate, când anti-românismul va fi aruncat la groapa de gunoi a istoriei și când românii se vor putea bucura de libertatea pentru care s-au sacrificat nenumărați martiri, așa cum e acum în Basarabia și cum era și la noi înainte de 2015!

Viorel POPESCU

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara