Home / Actiuni / Acțiune de muncă și ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare

Acțiune de muncă și ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare

În data de 18 Mai 2024, militanții Asociației Comunitatea Identitară România, au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare din Someșul Cald (comuna Gilău, jud. Cluj). Din păcate pădurea din jurul mănăstiri, a devenit un loc unde mulți indivizi necivilizați au aruncat o mulțime de deșeuri, printre care: materiale de construcție, petuributoaie de plastic, țevi, găleți, sticle, cauciucuri etc. Ceea ce odată a fost un loc frumos, de unde încep Munții Apuseni, s-a transformat într-o mică groapă de gunoi. Cu atât mai grav e faptul că zona plină de gunoaie se află în apropierea unui loc sfânt, a unei mănăstiri, care trebuie să fie spațiu de rugăciune, Astfel, avem de-a face cu o lipsă de respect atât față de natură, cât și față de cele sfinte.

Însă, fără a ne aștepta ca autoritățile să ia atitudine și rămânând fideli încă de la fondarea organizației, protejării mediului înconjurător, după câteva ore de muncă, tinerii naționaliști au strâns sute de kilograme de deșeuri, ajutând la curățarea unui loc de care se pot bucura mii de clujeni și rezidenți ai localităților din jur, care vin la slujbe și în pelerinaj la Mănăstirea Sfântul Vasile cel Mare. Totodată, cu această ocazie, membri Comunității Identitare au ajutat la transportarea și depozitarea lemnelor de foc, ajutând obștea mănăstirii.

Avem cu toții o mare responsabilitate față de pământul strămoșesc și de neam, față de natură și față de generațiile următoare, cărora trebuie să le lăsăm un mediu curat. Îi încurajăm pe toți românii să aibă respect față de țara lor și de fiecare dată când ies în natură, indiferent de loc, să nu lase gunoaie în urma lor. Avem convingerea că munca ne înnobilează, mai ales atunci când e făcută spre binele comunității și a mediului. Îi îndemnăm pe toți oamenii care se bucură de țara frumoasă ce ne-a lăsat-o Dumnezeu, să organizeze în zonele unde locuiesc, acțiuni de ecologizare, mai mari sau mai mici, după puterea fiecăruia.

Ca organizație naționalistă militantă nu putem sta indiferenți în fața distrugerii naturii și punem faptele înaintea vorbei, fiind responsabilitatea noastră să ne implicăm oricum putem. Cum ne iubim pământul strămoșesc, vedem ecologia ca o parte indispensabilă a luptei naționaliste. Dacă îți iubești neamul și patria, ții la natură și vrei să faci ceva, vino alături de noi! Contactează-ne la info@comunitateaidentitara.com sau depune o adeziune aici!


Citește și:

Acțiune de ecologizare la Cluj-Napoca

Protejăm natura – Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Acțiune de ecologizare în comuna Ciurila (județul Cluj)

Campanie de ecologizare a pădurii Făget 

Acțiune de ecologizare la monumentul bătăliei de la Călugăreni

Acțiune de ecologizare a Comunității Identitare Iași la mănăstirea Frumoasa

 

Distribuie

Check Also

Mitingul pentru Familie ediția 2024 – Apărăm Famlia! Cluj-Napoca nu-i Sodoma!

Comunitatea Identitară România a organizat cea de-a VII-a ediție a Mitingului pentru Familie la Cluj-Napoca. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara