Home / Actiuni / Ziua Națională a României sărbătorită la Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe

Ziua Națională a României sărbătorită la Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe

Anul acesta, Asociația Comunitatea Identitară România a sărbătorit Ziua Națională a României la Târgu Secuiesc (județul Covasna), în inima țării. Tinerii tradiționaliști au participat la marșul organizat alături de Asociația Calea Neamului, Frăția Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și Legitimă Apărare. Manifestarea a început cu ceremonia oficială de la biserica ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”, în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori la troița din curtea bisericii ridicate în memoria eroilor neamului. Membrii Comunității Identitare au depus o coroană cu mesajul „Trăiască România Mare!”, cu gândul la idealul reunificării Patriei Mamă cu pământurile pierdute.

Apoi s-a pornit în marș spre centrul orașului fiind fluturate o mulțime de drapele tricolore și scandându-se: „Noi suntem români, aici pe veci stăpâni!”, „Unitate Națională!”, „Basarabia Pământ Românesc!”, „Limba română, unica stăpână!”, „Harghita, Covasna, pământ românesc!”, „România Mare, în vechile hotare!” etc. Au fost intonate cântece patriotice pe tot traseul marșului, iar membrii Comunității Identitare au afișat un banner cu mesajul „Ortodoxie și Naționalism”, fundamentele de bază ale crezului nostru tradiționalist.

Evenimentul s-a încheiat în parcul din centrul orașului, unde au fost ținute discursuri. Printre vorbitori au fost: Mihai Tîrnoveanu (președintele Asociației Calea Neamului), Dan Ciprian Grăjdeanu (liderul Frăției Ortodoxe), Gheorghe Samoilă (președintele filialei Calea Neamului din Covasna) și Codrin Goia (liderul Asociației Comunitatea Identitară România). A fost ținut un recital de muzică patriotică de către corul „Avram Iancu” din Valea Mare (județul Covasna) și corul „Resurrectio” din Moinești (județul Bacău).

Depunerea Coroanei din partea Comunității Identitare

Înainte de începerea manifestărilor de la Târgu Secuiesc, o delegație a Comunității Identitare a fost prezentă la ceremonia de Ziua Națională din municipiul Sfântu Gheorghe (reședința județului Covasna), alături de Noua Dreaptă și de comunitatea românească din oraș. La Sfântu Gheorghe, ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită în Piața Libetății, la satuia marelui voievod Mihai Viteazul, primul unificator al principatelor române. Aceștia au adus un omagiu Marii Uniri pe platoul din fața statuii ecvestre a primului întregitor al românilor (care în anul 1600 îi avea aliați și pe secui – popor ce se recunoștea atunci ca distinct față de unguri), prezentând harta României Mari – România Adevărată și drapelul tricolor național al României – drapelul suprem al TUTUROR județelor, regiunilor culturale, istorice, etnografice si administrative ale României și al TUTUROR cetățenilor României.

Atât la Sfântu Gheorghe, cât și în Târgu Secuiesc, precum în majoritatea zonelor din Harghita și Covasna, românii sunt minoritari. La conducerea celor mai multe primării și consilii județene sunt membri ai UDMR și a altor partide maghiare șovine. Puținii politicieni români ce dețin funcții locale în zonă sunt în cârdășie cu aceștia, uitând de drepturile și interesele românilor, lăsându-i să fie discriminați chiar în mijlocul României.

Am ținut ca anul acesta, de Ziua Națională, să fim alături de frații noștri români din Covasna, supuși la grele încercări. În ciuda opoziției unor separatiști anti-români care ar fi vrut ca pe 1 Decembrie să stăm cu toții în case, am arătat că ORIUNDE pe pământ românesc putem ridica drapelul tricolor și ne vom cinsti sfinții, martirii și eroii! Pe 1 Decembrie 2022 s-au împlinit 104 ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918, când Ardealul, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu România. Cu două zile înainte, pe 28 Noiembrie 1918, a avut loc unirea Bucovinei cu Țara, după ce pe 27 Martie 1918 Basarabia s-a unit cu Patria Mamă. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!


Sărbătorirea Zilei Naționale la Sfântu Gheorghe

Delegația Comunității Identitare la Sfântu Gheorghe

Citește și:

Ziua Națională sărbătorită de Comunitatea Identitară la Târgu Mureș

Ziua Națională sărbătorită la mormântul lui Mihai Viteazul

Distribuie

Check Also

Comemorarea veteranilor de război la București

Anul acesta, tinerii naționaliști din Comunitatea Identitară au comemorat veteranii de război care și-au dat …

One comment

  1. La Multi Ani, România!
    Cu voi, mai exista speranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comunitatea Identitara

Comunitatea Identitara